در این مطلب لیست ۵۱ غذای محبوب ایرانی را برای شما قرار دادهایم. کشور ایران از جمله زیباترین مقاصد گردشگری سراسر دنیاست که در کنار طبیعت زیبا، دارای تاریخچه طولانی و صنایع دستی مختلف است؛ علاوه بر آن غذاهای مختلفی در کشور ما وجود دارد که ممکن است نام خیلی از آنها را نشنیده باشید.
برای آشنایی با غذاهای محبوب ایرانی همراه ما باشید تا به معرفی بهترین غذاهای ایرانی بپردازیم. همچنین در این مقاله شما میتوانید لیست غذاهای ایرانی را جمع آوری کنید و روزانه از این غذاها در لیست غذایی خود استفاده کنید.
حتما نظرات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.🌹🌹
البته! در ادامه لیستی از برخی از غذاهای ایرانی و محلی را برای شما میآورم:
1. کباب | کباب میت، کباب برگ، کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب بره و غیره. |
2. خورشتها | قیمه، قرمه سبزی، قورمه سبزی ترش، خورشت بادمجان، خورشت لوبیا سبز و غیره. |
3. آشها | آش رشته، آش انار، آش اسفناج، آش سیر و غوره و غیره. |
4. پلوها | مرغ پلو، زرشک پلو، بالغوبی پلو، بادمجان پلو و غیره. |
5. خوراکها | خوراک گوشت، خوراک ماهی، خوراک مرغ، خوراک بادمجان و غیره. |
6. غذاهای دریایی | کباب ماهی، فیله ماهی، ماهی تن، میگو کباب و غیره. |
7. دسرها | فرنی، شیرینی پلویی، شیرینی نان بیشمرقه، زولبیا پلو و غیره. |
8. صبحانهها | ناشتا، کشک بادمجان، پنیر سیر و غیره. |
این فقط یک لیست مختصر از غذاهای ایرانی و محلی است. همچنین، هر منطقه ایران نیز دارای غذاهای خاص خود است. امیدوارم که از این لیست لذت ببرید! در صورتی که به غذاهای خاصی نیاز دارید، در کامنت به ما بگوید تا بتوانیم به شما کمک کنیم.
لیست غذاهای دوست داشتنی و لاکچری ایرانی:
قورمه سبزی
این لیست را باید با پرطرفدارترین غذای ایرانی، قورمه سبزی آغاز کرد. این غذا در هر خانهای جایگاه ویژهای داشته و لیاقت عنوان خوشمزهترین غذای ایرانی را دارد.
حتما کلیک کنید: لیست 51 تا از بهترین غذاهای ترکی
دیزی
دیزی یکی از شناختهترین غذاهای ایرانی است که از گذشته تا به امروز محبوبیت زیادی بین مردم ایران داشته است. این غذا مختص به استان خاصی نیست و معمولا در تمامی استانهای ایران شناخته شده است. برای تهیه اصولی و خوشمزه دیزی اینجا کلیک کنید.
مرصع پلو
مرصع پلو طرفداران خاص خود را داشته و با کمک زرشک، مرغ، کشمش، پسته و برنج تهیه میگردد.برای اطلاع از طرز تهیه این غذا اینجا کلیک کنید.
از دست ندهید: معرفی بهترین وبسایت های حوزه سلامتی!
خورشت فسنجان
این خورشت یکی از غذاهای استان گیلان است اما در تمامی کشور محبوبیت زیادی پیدا کرده است. نوع گوشت به کار رفته در خورشت فسنجان تنوع زیادی داشته و معمولا آن را با مرغ یا گوشت قرمز طبخ میکنند.طرز تهیه خورشت فسنجان
ته چین مرغ
یکی از خوشمزهترین غذاهای سمنان ته چین مرغ است که در سایر استانهای کشور هم محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این غذا طعم لذیذی داشته و برای مهمانی و دورهمیهای خانوادگی یک انتخاب عالی به شمار میرود.
از دست ندهید: چگونه در خانه درآمدزایی کنیم؟
حلیم
خرید حلیم در ماه رمضان محبوبیت بیشتری نسبت به سایر ماهها دارد اما معمولا به عنوان یک غذای خوشمزه برای وعده صبحانه میل میشود.
املت
املت اصالتا به ایران تعلق ندارد و نخستین بار در کشور فرانسه معرفی شد اما غذایی محبوب بین ایرانیان برای وعده صبحانه، ناهار یا شام به شمار میرود.
مطالعه کنید: چه کاری انجام دهیم تا بهرهوری روزانه بیشتری داشته باشیم
لوبیا پلو
خوردن لوبیا پلو با سالاد شیرازی جز بهترین ترکیباتی است که میتوانید برای وعده غذایی ناهار یا شام در نظر بگیرید.
باقالی پلو
باقالی پلو از جمله اصیلترین غذاهای ایران است که روشهای طبخ متنوعی دارد. در برخی از استانها این غذا را با مرغ تهیه کرده و در برخی مناطق با گوشت گوساله و گوسفند؛ انتخاب نوع گوشت باقالی پلو به سلیقه شخصی خود شما بستگی دارد.
مطالعه کنید: بهترین سایتهای موفقیت در ایران
آلبالو پلو
آلبالو پلو یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است که برای پخت آن از گوشت چرخ کرده؛ آلبالو، برنج و … استفاده میشود.
زرشک پلو
از خوشمزهترین غذاهایی که میتوان برای مهمانیها استفاده کرد، زرشک پلو با مرغ است که با کمی زعفران میتوان رنگ و عطر خوشی به آن هدیه داد.
از دست ندهید: 5خواص درمانی قهوه سبز
ترش کباب
منشا اصلی غذای ترش کباب استان گیلان است اما به دلیل طعم خاصی که دارد، در سراسر کشور طبخ میشود.
کشک بادمجان
کشک بادمجان جز غذاهای غیر برنجی و محبوب داخل ایران است که با طعم لذیذ خود، شما را شگفت زده خواهد کرد.
مطالعه کنید: رژیم اتکینز چیست؟
چلو گوشت
چلو گوشت جز غذاهای لاکچری ایرانی محسوب شده و معمولا برای مناسبتهای خاص طبخ میشود.
خورشت قیمه
هیچ کس نیست که خورشت قیمه را نشناسد. این خورشت روش طبخ نسبتا راحتی داشته و با طعم خوبی که دارد، انواع سلیقهها را پوشش خواهد داد.
چلو دیزی
چلودیزی در استان کاشان محبوبیت زیادی داشته و برای طبخ آن از حبوبات، گوشت، برنج و … کمک میگیرند.
جوجه کباب
لیست غذاهای محبوب ایرانی بدون جوجه کباب، لیست ناقصی است. جوجه غذا با روشهای پخت متنوع، یک غذای محبوب برای وعده غذایی ناهار و شام است.
کباب کوبیده
کمتر کسی است که کباب کوبیده را دوست نداشته باشد. این غذا با طعم منحصربفرد در کل شهرهای ایران مشهور است. برای تهیه یک کباب کوبیده بینقص اینجا کلیک کنید.
خورشت آلوچه
اگر به غذاهای ترش علاقه مند هستید، خورشت آلوچه انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. این خورشت در استان کرمان طبخ شده و از انواع آلو میتوان برای طبخ آن استفاده کرد.
سمبوسه
سمبوسه جز غذاهای سبک این لیست محسوب میشود که منشا اصلی آن استان خوزستان بوده و میتوان با ترکیبات مختلفی آن را پخت.
برای طرز تهیه سمبوسه و نکات آن کلیک کنید.
غوره مسما
غوره مسما جز خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که از کنار هم قرار گرفتن گوشت قرمز یا مرغ، بادمجان، پیاز و گوجه تهیه میشود.
مطالعه کنید: راههای بهرهوری بیشتر روزانه
مرغ شکم پر
این غذا برای پذیرایی از مهمانان انتخابی عالی است و بسته به هر منطقه، دستور پخت متفاوتی دارد.
شیرین پلو
شیرین پلو ترکیباتی مانند زرشک پلو داشته اما علاوه بر مرغ، هویج هم در ترکیبات آن وجود دارد.
میرزا قاسمی
برای تهیه میرزا قاسمی از تخم مرغ، بادمجان و گوجه فرنگی استفاده شده و بین مردم گیلان محبوبیت زیادی دارد.
حتما بخوانید: راهکارهای تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس
سبزی پلو با ماهی
بیشتر ایرانیان سال جدید خود را با وعده غذایی سبزی پلو با ماهی شروع میکنند. منشا این غذا به استان مازندران باز میگردد اما در حال حاضر توسط مردم کلیه شهرها طبخ میشود.
عدس پلو
عدس پلو دستورپختهای متنوعی دارد و با کمک گوشت چرخ کرده، کشمش و … میتوان طمع آن را بهتر از همیشه کرد.
کباب تابهای
کباب تابهای(شامی کباب) در بیشتر نقاط کشور شناخته شده بوده و طعم خوشمزه آن سبب محبوبیت این غذا شده است.
مطالعه کنید: قبل از امتحان چی بخوریم
کوفته قلقلی
کوفته قلقلی یک غذای نسبتا ساده است برای پخت آن از گوشت چرخ کرده استفاده میشود.
از دست ندهید: زیباترین سواحل جهان
کلم پلو
همانطور که از نام این غذا پیداست، برای طبخ آن از کلم و برنج استفاده شده و ترکیب این دو طعمی فوق العاده را رقم میزند.
فلافل
فلافل از جمله غذاهای سبک و محبوبی است که بین مردم خوزستان طرفداران زیادی دارد.
آش رشته
در هر شهر ایران نوع خاصی از آش پخته میشود اما خوشمزهترین آن را میتوان آش رشته دانست.
ماهی شکم پر
ماهی شکم پر غذایی محبوب در شهرهای جنوبی و شمالی کشورمان است که در فرآیند طبخ آن، از انواع سبزیجات و طعم دهندهها برای پر کردن شکم ماهی استفاده میکنند.
از دست ندهید: علت ریزش مو چیست؟
قلیه ماهی
خورشت قلیه ماهی بیشتر از همه در شهرهای جنوبی ایران محبوب بوده و در وعدههای غذایی هفتگی خود معمولا این غذا را قرار میدهند.
قیمه نثار
قیمه نثار یک غذای مجبوب در استان قزوین است که با مخلفات زیادی طبخ میشود.
میگو پلو
میگو پلو در استانهای جنوبی کشورمان محبوبیت زیادی داشته و معمولا هفتهای یک بار آن را میل میکنند.
دلمه
دلمه از جمله غذاهایی است که برای تهیه آن باید وقت زیادی صرف کنید. این غذا با برگ مو، کلم، فلفل دلمه و … تهیه شده و فضای میانی آنها را با برنج، سبزیجات مختلف و گوشت پر میکنند.
رشته پلو
رشته پلو به نوعی غذای شهر بهشهر به شمار میرود اما در تمامی شهرهای ایران آن را میشناسند. بسته به سلیقه آشپز میتوان رشته پلو را با مواد مختلفی مانند پیاز، خرما یا کشمش پخت.
جواهر پلو
اگر غذاهایی با طعمهای متفاوت را دوست دارید، جواهر پلو برای شما لذیذ خواهد بود. در تهیه این غذا از موادی مانند زعفران، زرشک، پوست پرتقال، هویج، خلال پسته و بادام طبخ میگردد.
ازدست ندهید: لاغری بدون ورزش!
ترشی تره
به غذاهای ترش علاقه دارید؟ترشی تره بدون شک جز بهترین غذاهایی است که میتوانید میل کنید. این غذا در استانهای شمالی طبخ شده و به طعم ترشش مشهور است که این طعم برای برخی افراد جذاب و برای برخی خوشایند نیست.
ناردونی
در استانهای شمالی با فرا رسیدن فصل انار، طبخ خورشت ناردونی محبوبیت زیادی بین ساکنین شهرهای شمالی پیدا میکند. این خورشت در تمامی فصول سال، داخل منوی رستورانها قابل مشاهده است اما طبخ ناردونی با انار تازه طعم خوشمزهتری به آن هدیه میدهد.
قلیه میگو
قلیه میگو ترکیبی مانند قلیه ماهی داشته و برای پخت آن از تمبر هندی، میگو، سبزیجات جنوبی و … استفاده میکنند.
دمی لخلاخ
از جذابترین غذاهای جنوب ایران، دمی لخلاخ است که بومیان بوشهری برای تهیه آن از روشهای خاصی استفاده میکنند. معمولا طعم خاص این غذا به دلیل وجود تمبر هندی و لیمو امانی است.
کلیک کنید: چرا زنان نسبت به مردان به خواب بیشتری نیاز دارند.
آش دوغ
آش دوغ از غذاهای محبوب تبریزی در فصل سرما است که برای تهیه آن از مواد خاصی استفاده میشود و ماده اصلی در آن دوغهای محلی این منطقه است.
شله مشهدی
شله غذای اختصاصی شهر مشهد است که در ایام عزاداری محرم و صفر، در دیگهای بزرگ پخته میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده شله مشهدی حبوبات، گوشت و ادویه است.
جغور بغور
غذای سنتی و محبوب شهر زنجان، جغور بغور است که اصالت آن به کشور روسیه باز میگردد اما مردم زنجان تغییراتی در غذای اصلی روسی داده و نام جغور بغور زنجانی را بر روی آن گذاشتند. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا دل و جگر گوسفند است.
خورشت دوغ پای زاهدان
شکل ظاهری خورشت دوغ پای شباهت زیادی با خورشت قیمه دارد اما طعم آن کاملا متفاوت است. برای تهیه این غذا به جای آب از دوغ محلی ترش استفاده شده که باعث میشود طعم آن نسبت به قیمه ترشی بیشتری داشته باشد.
از دست ندهید: بهترین روش لاغری در منزل
آش انار ساوه
آش انار ساوه را در شهرهای دیگر ایران نمیتوان یافت زیرا طعم اش انار ساوه، بسیار منحصربفرد است. این آش با آب انار، مغز گردو، حبوبات و سبزیجات مختلفی پخته شده و در شبهای یلدا بر سر سفره مردم ساوه قرار میگیرد.
خورشت کرفس
کرفس فواید زیادی برای بدن داشته و اگر طعم گیاه خام آن را دوست ندارید، میتوانید از آن برای پخت خورشت کرفس استفاده کنید. طریقه پخت خورشت کرفس شباهت زیادی به قرمه سبزی دارد؛ با این تفاوت که در مرحله اول باید کرفس را به مواد اضافه نمایید.
انواع کوکو
لیست بهترین غذاهای ایرانی را با نام انواع کوکو پایان میدهیم. کوکوهای ایرانی دارای تنوع زیادی بوده و بسته به فرهنگ هر شهر، با مواد مختلفی تهیه میشود. محبوبترین انواع کوکو، کوکوی سیب زمینی و کوکوی سبزیجات است.
لیستی از برخی از غذاهای محلی ایران
1. غذاهای محلی شمال ایران:
– ماهی قزلآلا: معمولاً با روشهای مختلف پخته میشود، از جمله سرخ شده، بخارپز، سوخاری و آبپز.
– میرزاقاسمی: یک غذای خاص که از برنج، عدس، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود.
– کتلت تبریزی: نوعی کتلت که در شهر تبریز معروف است و از گوشت چرخکرده، نخودچی و ادویههای مختلف تهیه میشود.
2. غذاهای محلی شیراز:
– کله پاچه: یک غذای سنتی که از قسمتهای مختلف گوساله مثل سر، پا و جگر تهیه میشود و با ادویههای خاص سرو میشود.
– قرمه سبزی: نوعی خورشت معروف در شهر شیراز که از سبزیجات مختلف، گوشت و لوبیا تهیه میشود.
– شیرینی فارسی: شیرینیهای سنتی و محلی مانند باقلوا، حلوا، پشمک و نان نمک.
3. غذاهای محلی اصفهان:
– برنج کته: یک غذای سنتی که از برنج، عدس و ادویههای مختلف تهیه میشود و به عنوان یک غذای اصلی محسوب میشود.
– قیمه نیشابوری: معروف به “قیمه سبزی” است، که از گوشت چرخکرده، سبزیجات و ادویههای مختلف تهیه میشود.
– فسنجان: یک غذای خاص اصفهانی که از گوشت مرغ، هلو، گردو و ادویههای مختلف تهیه میشود.
4. غذاهای محلی کرمان:
– قوتابی: یک غذای محلی که از گوشت چرخکرده، لوبیا، نخودچی و ادویههای مختلف تهیه میشود.
– شیرینی هفت تیکه: یک شیرینی سنتی که از قسمتهای مختلف میوهها مثل انگور، گردو، پسته و زرشک تهیه میشود.
این فقط یک لیست مختصر از غذاهای محلی است و هر منطقه در ایران دارای غذاهای خاص خود است. امیدوارم که از این لیست لذت ببرید!
6 پاسخ
بنظرم رتبه خورشت فسنجون از همه بیشتره و جزء یکی از بهترین غذاهای ایرانیِ
ممنون ازشما که این همه تنوع غذایی رو اوردین و میشه لیستی از برنامه غذایی ماهیانه ای رو نوشت با این همه نوع غذاها
برای من که هرروز نمیدونستم چه غذایی درست کنم واقعا به دردم خورد.
سلام
ممنون از شما
واقعا هیچ ایرانی نیست که کله پاچه دوست نداشته باشه مخصوصا اگر صبحانه باشه.
ممنون از شما
بعضی از غذا هارو مثل جغوربغور بار اول هست که میشنوم ممنون که مارو با این غذاهای ایرانی بیشتر اشنا کردید.
سلام همه غذا های ایرانی رو توی این صفحه گنجوندید لیست غذایی بسیار عالیی بود ولی ای کاش طرز پخت شون هم میزاشتید چون با بعضی از غذا ها ما هیچ آشناییتی نداریم . سپاس فراوان
سلام اگر در توانتان هست به صورت گسترده تر و وسیع تر با ذکر مواد اولیه و مختص کدام شهر است و این که از کجا و از چه زمانی و دوره ای آمده است و ….