سمبوسه یکی از غذاهای فوری و آسانی است که بسیار نیز خوشمزه و پرطرفدار میباشد. اصالت این غذا مربوط به جنوب و شرق ایران است اما اکنون در تمام نقاط ایران و جهان از جمله کشور لبنان، هند و شمال آفریقا مصرف میشود. سمبوسه را میتوان به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی ساده در نظر گرفت که انواع مختلفی نیز دارد. سمبوسهای که ما آن را به خاطر داریم، اغلب همان سمبوسه ساده یا سمبوسه سیب زمینی است؛ اما شما میتوانید به دلخواه از مواد مختلفی مانند گوشت چرخکرده، مرغ آبپز ، پنیر پیتزا و… نیز استفاده کنید. در این مقاله به طرز تهیه سمبوسه و راهکارهایی که برای خوشمزه شدن این غذای جهانی نیاز است بدانید پرداخته میشود؛ بنابراین از شما دعوت میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مطلب مرتبط: طرز تهیهی مرصع پلو
طرز تهیه سمبوسه
مواد سمبوسه را معمولا داخل یک نان لواش نازک ریخته و آنها را به صورت مثلثی، میپیچند و سپس سرخ میکنند. البته همانطور که پیش از این اشاره نمودیم، شما میتوانید به دلخواه از مواد مصرفی دیگری همانند گوشت چرخکرده، پنیر پیتزا، فلفل دلمه، مرغ و… نیز داخل سمبوسه استفاده کنید اما دستورالعملی که در زیر آورده شده، مربوط به سمبوسه اصیل و یا همان سمبوسه ساده است.
ازدست ندهید: عادت غذایی چیست؟
مواد لازم برای ۴ نفر
- ۴ عدد سیب زمینی متوسط یا ۲ عدد سیب زمینی بزرگ
- ۲ عدد پیاز متوسط
- سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز ۱۰۰ گرم
- سیر ۲ حبه
- نان لواش به تعداد کافی
- ادویه به میزان لازم
مطلب مرتبط: طرز تهیه انواع پیتزا
کلیک کنید: رازهای پخت کباب کوبیده
۱- ابتدا سیب زمینیها را همراه با مقداری آب روی گاز گذاشته تا پخته و آبپز شوند. پس از پخته شدن سیب زمینی، پوست آنها را جدا کرده و به وسیله گوشت کوب آنها را به شکل پوره در آورید.
مطالعه کنید: بهترین سایتهای سلامتی
۲- حال باید پیازها را نگینی خرد کرده و همراه با مقداری روغن در تابه سرخ کنید. پس از سرخ شدن، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. حال سبزیجات را همراه با سیر خرد شده به پیازها اضافه کرده و مجدد کمی تفت دهید. سپس تابه را از روی گاز برداشته و زیر گاز را خاموش کنید.
از دست ندهید: طرز تهیه ته چین مرغ
۳- مخلوط پیاز و سبزیجات را به پوره سیب زمینی خود اضافه کنید و مجدد مقداری ادویه به آن اضافه نمایید. حال باید کامل مواد را با هم مخلوط کرده تا یکدست شوند.
از دست ندهید: بهترین تغذیه برای محل کار
۴- اکنون باید نانهای لواش بسیار نازک را به صورت مستطیلی برش زده و مواد را به صورت مثلثی، داخل آن بپیچید. اگر انجام این کار برایتان دشوار است میتوانید سمبوسه را به صورت لولهای و لقمهای نیز آماده کنید.
حتما بخوانید: نکات ظریفی که در پخت کیک باید رعایت شوند
۵- در یک ظرف تمیز مقداری روغن ریخته تا حدی که سمبوسهها داخل روغن شناور شوند؛ اجازه دهید روغن کامل داغ شود و سپس سمبوسهها را داخل آن سرخ کنید. پس از اینکه سمبوسهها را از روغن خارج کردید، بهتر است آنها را روی تعدادی دستمال کاغذی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود؛ پس از آن میتوانید با انواع سس، این غذای لذیذ را نوش جان نمایید.
نکات مفید در هنگام پخت سمبوسه
۱- استفاده از نان فیلو یا یوفکا باث میشود که سمبوسهها در زمان سرخ شدن، روغن کمتری به خود گرفته و زودتر سرخ و ترد شوند.
بخوانید: طرز تهیه آبگوشت دیزی درجه یک
۲- شما میتوانید ادویهها و سبزیجات مخصوص سمبوسه را از عطاریها نیز تهیه کنید اما سبزی تازه، عطر و طعم بهتری به سمبوسه شما میدهد.
۳- اضافه کردن گوشت چرخکرده و مرغ ریش ریش شده به سمبوسه اختیاری است؛ اما اگر میخواهید آنها را به مواد خود اضافه کنید، باید پس از تفت دادن پیاز، اضافه کرده و اجازه دهید کاملا پخته شوند.
۴- اگر دوست دارید سمبوسه پیتزایی داشته باشید، میتوانید موادی مانند سوسیس، قارچ، فلفل دلمه، پنیر پیتزا و گوشت چرخکرده به سایر موادتان اضافه کنید. در اینصورت ابتدا باید قارچ و سوسیس را تفت داده و سپس به سایر مواد اضافه کنید. همچنین پنیر را نیز در لحظه آخر و در هنگام گذاشتن مواد روی نان، روی مواد بریزید و سپس نان را مثلثی شکل تا کنید.
حتما بخوانید: کاشت بهترین میوهها در خانه
۵- شما میتوانید به جای نان لواش، از خمیر آماده یا خانگی نیز برای تهیه سمبوسه استفاده کنید که در این صورت سمبوسه شما شکلی شبیه پیراشکی به خود میگیرد. اما درست کردن سمبوسه ممکن است به این شیوه آسانتر باشد.
شاید مفید باشد: طرز تهیه خورشت فسنجان
۶- اگر قصد دارید سمبوسه شما عطر و طعم اصیل جنوبی به خود بگیرد، از پودر فلفل پاپریکا و فلفل قرمز به مقداری نسبتا زیاد در مواد خود استفاده نمایید. همچنین سرو شدن سمبوسهها با سس تند نیز حس نوستالژی سمبوسههای جنوبی را برایتان تداعی میکند.
۷- برای سمبوسه حتما از نان لواش تازه و نازک استفاده کنید تا در هنگام پیچیدن، نان خشک نباشد و سمبوسهتان خراب نشود.
کلیک کنید: لیست غذاهای سالم و طبیعی
۸- شما میتوانید به جای نان لواش آماده، خودتان به وسیله مقداری آرد و آب، خمیر درست کرده و نان لواش تازهای برای خود درست کنید. البته مسلم است که این کار زحمت بیشتری دارد و اگر تا به حال نان نپخته اید، ممکن است برایتان دشوار نیز باشد.
۹- این غذا برای کسانی که چربی خون دارند و یا افراد مسن، مناسب نمیباشد پس بهتر است قبل از پخت، حتما شرایط خانواده خود را در نظر بگیرید. اما اگر به فکر سلامتی خود هستید و میخواهید سمبوسه سالمتری نوش جان کنید، میتوانید روی سمبوسهها را در نهایت، مقدار بسیار کمی روغن مالیده و آنها را داخل فر قرار دهید؛ با این کار شاید طعم اصیل و چرپ و چلی سمبوسه را از دست بدهید، اما سلامتیتان قطعا کمتر به خطر خواهد افتاد.
۱۰- برای اینکه روغن اضافی سمبوسه را پس از سرخ شدن بگیرید، میتوانید بر روی یک سینی یا آبکش، تعدادی دستمال کاغذی چیده و سمبوسهها را روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آنها توسط دستمال جذب شود.
یک پاسخ
مطالب جالب بودند.🌹🌹