یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی، ته چین است که معمولا با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه میشود. علاوه بر گوشت از مواد دیگری مانند بادمجان، قارچ، سیب زمینی و … برای ته چین استفاده میکنند که هر کدام از آنها طعم خاصی به ته چین شما هدیه خواهد داد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ته چین مرغ را خدمت شما ارائه دهیم تا بتوانید با کمک آن یک غذای خوشمزه برای خود و خانواده تهیه کنید.
چگونه ته چین مرغ بپزم؟ | طرز تهیه ته چین مرغ چیست؟
نزدیکترین تعریف به ته چین مرغ، ته دیگ غذاست که در قسمت انتهایی قابلمه یا ظرف غذا قرار گرفته و با طعمهای مختلفی طبح میشود. دقیقا مشخص نیست ته چین توسط چه شهری معرفی شد اما سالهاست در لیست خوشمزهترین غذاهای ایرانی قرار گرفته و کمتر کسی است که دوست نداشته باشد طعم آن را امتحان کند. از آنجایی که ته چین مرغ را میتوان به اشکال مختلفی آورد، یکی از بهترین گزینهها برای استفاده در مهمانیها است. در ادامه میتوانید با روش پخش ته چین مرغ آشنا شوید.
مطلب مرتبط: نکات ظریفی برای پخت کیک
مطلب مرتبط: طرز تهیه انواع پیتزا
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ
- سینه مرغ: 1 عدد
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- خلال پسته : 50 گرم
- خلال بادام : 50 گرم
- زعفران
- روغن : نصف پیمانه
- زرشک : 100 گرم
- پیاز: 1 عدد
- برنج : با 1 سینه مرغ بین 3 الی 4 پیمانه
- ماست سفت: 1 پیمانه
- کره : 100 گرم
- زرده تخم مرغ : 3 عدد
مطالعه کنید: بهترین تغذیه در محل کار چیست؟
مرحله 1 : آماده کردن مرغ
اولین و مهمترین مرحله در دستور پخت ته چین مرغ ، آماده کردن سینه مرغ است. سینه مرغ را شسته و به همراه پیاز و زردچوبه در داخل قابلمه قرار دهید تا بپزد. برای پختن سینه مرغ چند پیمانه آب به آن اضافه کنید تا به خوبی پخته و بافت نرمی پیدا کند. قابلمه را بر روی گاز قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد و پس از اتمام مراحل پخت، دقایقی صبر کنید تا مرغ سرد شود. پس از سرد شدن سینه مرغ، آن را ریش ریش کرده و به سراغ برنج بروید.
مرحله 2 : آماده کردن برنج
در کنار مرغ باید برنج مورد استفاده در ته چین مرغ را هم آماده کنید. برای این منظور برنج را به همراه چند پیمانه آب و نمک در داخل قابلمهای ریخته و صبر میکنید تا نرم شود. زمانی که حس کردید برنج به اندازه کافی روی شعله بوده است، آن را آبکشی کرده و در ظرف تمیزی بریزید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه خورشت فسنجان + ویدیو!
مرحله 3 : طعم دار کردن گوشت مرغ
همانطور که مطالعه کردید در مرحله اول باید مرغ را پخته و آن را به ذرات ریزی تبدیل کنید. در مرحله 3 ام از پخت ته چین، باید مرغ ریش شده را طعم دار کنید. ابتدا مقداری روغن در داخل تابه ریخته و صبر کنید تا کمی داغ شود؛ سپس مرغ را به همراه فلفل سیاه ، نمک و در صورت تمایل دارچین به تابه منتقل کرده و صبر کنید تا مرغ ادویه را جذب کند.
مطالعه کنید: لیست 100 غذای سالم و طبیعی برای بدنی سالم تر!
مرحله چهارم: آماده کردن زرشک
پس از آماده کردن مرغ، نوبت آماده کردن زرشکهاست. زرشک در طعم ته چین مرغ نقشی کلیدی ایفا کرده و هنگام سرخ کردن آن باید دقت کنید که نسوزد. ابتدا کمی روغن یا کره به داخل تابه ریخته و زرشک را به همراه پودر قند اضافه کنید تا با شعله ملایم سرخ شوند.
مرحله پنجم: ترکیب مایه اصلی ته چین مرغ
زرده تخم مرغ را با زعفران دم کرده و در صورت تمایل گلاب، در یک ظرف بزرگ بریزید و شروع به هم زدن آن کنید تا بوی تخم مرغ کاهش یابد. زمانی که به اندازه کافی این مواد را مخلوط کردید، نوبت به اضافه کردن ماست میرسد. یک پیمانه ماست سفت و شیرین را به مواد اضافه کرده و دوباره شروع به هم زدن کنید تا کاملا یکدست شود.
مطالعه کنید: معرفی بهترین غذاها برای شب امتحان!
مرحله ششم : اضافه کردن برنج به مایه ته چین
پس از اینکه مایه مورد نیاز در تهیه ته چین مرغ را آماده کردید، وقت آن رسیده که این مواد را با برنج ترکیب نمایید. برنج را به داخل ظرف ریخته و دوباره شروع به هم زدن کنید تا مواد شکلی یکدست پیدا کنند.
مرحله هفتم: ریختن مواد در ظرف مخصوص پخت
برای تهیه ته چین مرغ میتوان از انواع قابلمه تفلون، ظرف پیرکس، تابه دو طرفه و … استفاده کرد و انتخاب محل طبخ آن به شرایط خود شما بستگی دارد. بعد از انتخاب ظرف مناسب، سطح آن را با روغن چرب کنید تا ته چین به ته ظرف نچسبد. پس از اینکه با یک قلمو کل ظرف را به روغن آغشته کردید، باید نصفی از مواد ته چین را در داخل آن ریخته و با یک قاشق مواد را مرتب کنید تا فشرده شوند. پس از آن یک لایه مرغ و یک لایه زرشک اضافه کرده و مابقی مواد را بر روی آنها بریزید و دوباره فشار دهید. مقداری کره را پس از اتمام کار بر روی ته چین قرار دهید تا طعمی فوق العاده به خود بگیرد.
مطلب مرتبط: بهترین و خوشمزه ترین دستور پخت مرصع پلو
مرحله هشتم: قرار دادن ظرف در داخل فر
باید یک ساعت صبر کنید تا ته چین شما آماده شود. بهترین شرایط برای پخت ته چین مرغ این است که دمای فر را بر روی 180 درجه قرار داده و زمان آن را بر روی 1 ساعت تنظیم نمایید. پس از یک ساعت ظرف را از فر خارج کرده و ته چین مرغ خوشمزه خود را تحویل بگیرید.
مرحله نهم: تزئین ته چین مرغ
در صورتی که حس کردید با کمی تزئین میتوانید شکل جذابتری به غذای خود هدیه دهید، میتوانید با کمی بادام، خلال پسته و زرشک شروع به تزئین ته چین مرغ کرده و آن را مطابق سلیقه شخصی خود تزئین نمایید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه دیزی به روش سنتی + ویدیو
نکات مهم در پخت ته چین مرغ
- اگر فر در دسترس شما نبود و قصد داشتید ته چین را با قابلمه تلفون بپزید، تنها کافیست کمی روغن و کره در داخل آن ریخته و منتظر باشید تا آب شود. سپس مواد ته چین را مانند توضیجات بالا به آن اضافه کرده و 45 دقیقه صبر میکنید تا غذا آماده شود. پخت این غذا با قابلمه هم مشکلی نداشته و میتوانید یک ته چین مجلسی داشته باشید.
- برای اینکه ته چین رنگ زیباتری داشته باشد، از زعفران بیشتری استفاده کنید.
- بهترین ظرف برای تهیه ته چین مرغ، ظرف پیرکس است هر چند با استفاده از قابلمههای دیگر هم امکان پخت ته چین مرغ وجود دارد.
- به طعم ماست توجه خاصی داشته باشید. شما 1 پیمانه ماست به غذای خود اضافه میکنید و اگر آن شور یا ترش باشد، طعم ته چین خراب خواهد شد. سعی کنید یک ماسه چکیده شیرین برای این غذا خریداری کنید تا استرسی بابت طعم ماست پیدا نکنید.
- اگر به طعم قارچ علاقه دارید، میتوانید پس از زرشک کمی قارچ تفت داده و به مواد ته چین اضافه کنید.
- به ازای هر یک و نیم پیمانه، یک تخم مرغ در نظر بگیرید زیرا اگر میزان تخم مرغ موجود در ته چین کم باشد، شکل خوبی پیدا نخواهد کرد و ممکن است پس از طبخ ذرات آن از هم جدا شوند.
- برای خوش طعمتر شدن مرغ میتوانید یک ساعت آن را در آبلیمو، زردچوبه یا زعفران قرار داده و سپس سینه مرغ را سرخ کنید. با این روش بوی بد مرغ گرفته شده و طعم لذیذتری پیدا میکند.
از دست ندهید: کاشت 10 تا از بهترین میوه ها در خانه
امیدواریم از راهنمای طرز تهیه ته چین مرغ لذت برده باشید. نظرات خود را در بخش کامنت با ما در میان گذاشته و بگویید دوست دارید طرز تهیه چه غذایی را برای شما آماده کنیم.