طرز تهیه آبگوشت دیزی به روش سنتی با طعم و رنگ عالی

طزر تهیه دیزی

آبگوشت دیزی یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی‌ها هست که عطر و بویی دل‌ چسب و طعم بی‌ نظیر و خاصی دارد. آوازه و شهرت این غذا علاوه بر کشور خودمان در سایر نقاط دنیا نیز پیچیده و طرفداران خاص خودش را دارد. در دستور پخت دیزی گوشت گوسفندی و دنبه وجود دارد که طعم و عطری عالی به آبگوشت می‌دهد. این غذای سنتی و لذیذ دارای کالری بسیار بالایی است که از این‌ رو بهتر است در وعده شام سرو نشود زیرا می‌‌تواند سبب اختلال در سیستم گوارش افراد شود.

این غذای لذیذ و مغذی در شهرهای مختلف کشورمان با دستور پخت‌هایی متفاوت و ادویه‌های گوناگون تهیه و سرو می‌‌شود اما مواد اصلی تشکیل‌ دهنده آن ثابت است. آبگوشت گندم، آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک و . . . . از شناخته‌ شده‌ ترین انواع آبگوشت دیزی است. در ادامه یکی از کامل‌ ترین دستور پخت دیزی را در اختیار شما مخاطبان قرار می‌‌دهیم.

مطالعه کنید: راز‌های تهیه‌ی کباب کوبیده خانگی

مواد موردنیاز برای تهیه آبگوشت گوسفندی

  • گوشت گوسفندی با دنبه 500 گرم
  • نخود نصف لیوان
  • لوبیا سفید (در صورت تمایل) نصف لیوان
  • گوجه‌فرنگی دو عدد متوسط
  • سیب‌زمینی دو عدد متوسط
  • پیاز دو عدد متوسط
  • سیر دو حبه
  • رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت دیزی

مرحله اول: مرحله آماده‌ سازی

برای تهیه آبگوشت دیزی لازم است از شب قبل نخود و لوبیا را به‌صورت جداگانه در آب ولرم بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. در صورت امکان توصیه می‌‌شود چند بار آب آن را عوض کنید تا پخت آسان‌ تری داشته باشند.

از دست ندهید: مرصع پلو با گوشت و مرغ

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

گوشت گوسفندی را به همراه نخود، لوبیا، پیاز، سیر و گوجه‌ فرنگی در داخل قابلمه ریخته و زیر آن را روشن کنید و 6 الی 8 لیوان آب داخل آن بریزید. حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید. در برخی از دستورهای پخت دیزی ممکن است پیاز و گوشت را در ابتدا کمی با روغن تفت دهند سپس بقیه مواد را اضافه کنند اما در طرز تهیه دیزی اصیل ایرانی فرایند تفت دادن مواد وجود ندارد.

نکته: ممکن است برخی از افراد پوست گوجه‌ فرنگی را قبل از اضافه کردن جدا کنند

مرحله سوم: افزودن سیب‌ زمینی

لازم است برای پخت کامل آبگوشت دیزی و جا افتادن آن حدود دو تا سه ساعت بین مرحله دوم تا سوم فاصله بیندازید. سیب‌ زمینی‌ها را پوست‌ کنده و داخل قابلمه بریزید و دوباره اجازه دهید با حرارت ملایم محتویات داخل آن بپزد.

سیب زمینی

مرحله چهارم: افزودن رب و نمک و فلفل

در این مرحله حدود 4 ساعت از پخت آبگوشت گذشته حبوبات نرم‌تر شده و تقریبا غذا جا افتاده شده است. دنبه موجود در آبگوشت را خارج کرده و در داخل ظرف دیگری می‌کوبیم و برای خوشرنگ شدن با رب روی حرارت ملایم تفت می‌‌دهیم و به مواد دیزی اضافه می‌‌کنیم. نمک و فلفل و زدچوبه را نیز اضافه می‌‌کنیم. پس از آن نیز نیم تا یک ساعت زمان بدهید تا غذای شما آماده شود.

بخوانید: بهترین غذاهای ایرانی

آبگوشت دیزی

مطلب مرتبط: طرز تهیه انواع پیتزا

چند نکته مهم که در طرز تهیه دیزی باید توجه کرد:

برای تهیه آبگوشت دیزی حتما از مواد اولیه با کیفیت و تازه استفاده کنید تا غذایی لذیذ داشته باشید. توصیه می‌‌کنیم حتما از گوشت گوسفندی چربی دار در تهیه این غذا استفاده نماید. دقت نمایید حبوبات مورد استفاده تازه باشد زیرا در صورت کهنه بودن در زمان پخت پوست حبوبات خارج می‌شوند و برکیفیت غذای شما تاثیر خواهد گذاشت.

در زمان پخت آبگوشت در ابتدا 6 تا 8 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و از درب محکم برای قابلمه استفاده نمایید تا آب آن تبخیر نشود و نیاز به ریختن آب مجدد نباشد. زیرا ریخت آب در اواسط پخت تاثیر منفی در طعم غذای شما خواهد داشت.

بهتر است برای پخت آبگوشتی با طعم خوب و خوشمزه از قابلمه‌های سفالی یا مسی استفاده کنید. در برخی از مناطق در اواخر پخت برای طعم دارکردن آبگوشت دیزی به آن لیمو عمانی اضافه می‌کنند. در صورت تمایل می‌توانید از نیم ساعت قبل دو عدد لیمو را با چنگال سوراخ کرده و داخل آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و در زمان اضافه کردن رب، آن را نیز اضافه کنید. برخی افراد نیز از آب لیمو برای طعم دهی به آبگوشت استفاده می‌کنند.

اگر می‌خواهید دیزی خوشمزه برای خود یا مهمان هایتان تهیه کنید بهتر است به نکات گفته شده توجه کنید و با صبر حوصله فرایند پخت را سپری نمایید. آبگوشت نیز مانند سایر غذاهای اصیل ایرانی برای جا افتادن و خوشمزه شده به زمان زیاد و با شعله ملایم برای پخت نیاز دارد.

شاید بپسندید: در خانه لاغر شو

فوت و فن دیزی

کلیک کنید: نکاتی که باید برای پخت سمبوسه رعایت کنیم

فوت و فن‌های پخت آبگوشت دیزی

  • برخی از افراد در طرز تهیه آبگوشت برای معطر شدن آن از سبزی‌های کوهی مانند مرزه استفاده می‌کنند.
  • گوشت مورد استفاده در تهیه آبگوشت باید همراه با چربی و استخوان باشد تا طعم بهتری داشته و مغذی‌تر شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از لوبیا چیتی یا لوبیا سفید در دستور پخت آبگوشت استفاده نمایید.
  • برای داشتن غذایی با عطر و طعم بهتر در صورت تمایل می‌توانید از کمی زیره سبز و تخم گشنیز نیز استفاده نمایید.
  • بهتر است برای جا افتاده تر شدن و پخت کامل آبگوشت در داخل قابلمه و روی شعله ملایم پخت شود اما اگر وقت کافی ندارید می‌توانید از زودپز نیز برای تهیه آن استفاده نمایید.
  • این غذای لذیذ بسیار مقوی و پر کالری است. بهتر است برای نهار سرو شود.
  • استفاده از قابلمه‌های سفالی و مسی یا روحی می‌توانند فرایند پخت آبگوشت را سریعتر کرده و طعم بهتری به غذا بدهند.
  • افزودن دارچین به آبگوشت در هنگام پخت عطر و طعم عالی می‌‌تواند ایجاد نماید. در صورت تمایل می‌توانید از این ادویه استفاده نمایید. البته اضافه کردن پودر دارچین ممکن است سبب تیره شدن آب غذا شود بهتر است از چوب ان استفاده نمایید.
  • چربی گوسفندی بسیار مغذی هست حتما در زمان تفت دادن رب چربی را نیز با گوشت کوب خرد کرده و همراه رب تفت دهید و به داخل ابگوشت اضافه نمایید. علاوه بر مغذی بودن طعم و عطری خاص به غذا می‌دهد.
  • اضافه کردن روغن دنبه گوسفندی نیز علاوه بر مغذی کردن آبگوشت می‌تواند عطر و طعمی اصیل به آبگوشت بدهد. برای سرو آبگوشت می‌توانید در کنار نان سنگک و  سبزی تازه از چاشنی مایی نظیر  ترشی یا پیاز و سیر تازه استفاده نمایید.
  • در صورت تمایل می‌توانید به جای رب گوجه‌فرنگی از گوجه بیشتری در داخل آبگوشت استفاده نمایید. به این صورت که در اواخر پخت غذا، گوجه‌ها را خارج کرده و با میکسر خوب میکس کنید سپس به همراه دنبه گوسفندی خرد شده با کمی روغن تفت دهید و به غذا اضافه نمایید. حس یاد!

 

 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

یک پاسخ

  1. سلام. نکته های ظریفی گفته شده ..من چندساله اشپزی میکنم ولی اولین بار بود این فوت و فن های پخت دیزی رو مطالعه کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *