دستور پخت مرصع پلو با گوشت و مرغ

مرصع پلو

مرصع پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی و بسیار پرطرفدار شناخته می‌شود. این غذای اصیل ایرانی طبع بسیار گرمی دارد و همچنین با ظاهر بی‌نظیر و ارزش غذایی بالایی که دارا است، به آن جواهر پلو نیز گفته می‌شود. دقت داشته باشید که مرصع پلو را می‌توان با گوشت قرمز، مرغ و یا حتی گوشت چرخ کرده که به مرصع پلوی شیرازی معروف است نیز طبخ نمود.

مطالعه کنید: غذاهای سالم و طبیعی برای بدنی سالم‌تر

دستور پخت مرصع پلو برای ۴ نفر

سینه مرغ: ۴۰۰ گرم

برنج: ۴ پیمانه

زرشک: نصف پیمانه

کشمش: نصف پیمانه

پیاز: ۲ عدد بزرگ

خلال پسته: یک چهارم پیمانه

خلال بادام: یک چهارم پیمانه

خلال پوست پرتقال: یک چهارم پیمانه

هل آسیاب شده یا پودر هل: یک قاشق چایی‌خوری

زعفران دم کرده، دارچین، آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، شکر و روغن به مقدار لازم

*توجه داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای ۴ نفر بزرگسال در نظر گرفته شده است و شما می‌توانید با توجه به تعداد خود آن‌ها را به نسبت کم یا زیاد کنید.

مرصع پلو با مرغ

از دست ندهید: لیست بهترین غذاهای ایرانی

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

 

ابتدا پیازها را رنده یا خرد کنید و با مقداری روغن، کامل تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حال قطعات مرغ را که به اندازه دلخواه خرد کرده‌اید همراه با مقداری زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین و آب لیموترش به پیازها اضافه نموده و سپس دو پیمانه آب به آن اضافه کنید تا مرغ‌ها کامل مغز پخت شوند. در مرحله آخر پخت مرغ‌ها می‌توانید به آن ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری زعفران اضافه نموده تا عطر و طعم خوشایندی بگیرد.

مطالعه کنید: طرز تهیه آبگوشت دیزی به روش سنتی

حال پوست پرتقال‌ها را داخل لیوان آب بریزید و به مدت ۱ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورند و سپس آن را روی حرارت قرار داده تا آب داخل پوست پرتقال‌ها به جوش بیاید. بهتر است آب آن را ۲ یا ۳ بار عوض کرده و مجدد روی شعله قرار دهید تا به طور کامل تلخی پوست پرتقال گرفته شود. در مرحله آخر پس از آن که آب آن را خالی نمودید خلال‌های پوست پرتقال را همراه با مقداری روغن و ۱ قاشق غذاخوری شکر تفت داده تا پوست‌های پرتقال شیشه‌ای شوند.

اکنون در ظرفی جداگانه مقداری روغن یا بهتر است کره اضافه کنید و کشمش و زرشک را با آن تفت دهید. توجه داشته باشید که با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید در این مرحله به مواد خود نصف پیمانه شکر نیز اضافه کنید. حال خلال پرتقال، خلال بادام، خلال پسته و پودر هل را به آن‌ها اضافه نموده و تا زمانی که خلال‌ها مقداری نرم شوند به تفت دادن ادامه دهید.

کلیک کنید: طرز تهیه‌ی خورشت فسنجان

در آخرین مرحله باید داخل قابلمه‌ای با اندازه مناسب، به اندازه کافی آب ریخته و بگذارید تا به جوش آید و سپس برنجی را که از چند ساعت قبل خیس کرده‌اید به آن اضافه نموده و سپس پس از چند دقیقه آن را آبکش نمایید. در این مرحله می‌توانید به دلخواه از سیب زمینی، نان و… برای کف دیگ خود استفاده کنید.

پس از اینکه برنج دم کشید باید برنج را داخل دیس ریخته و با مواد آماده شده، سینه‌های مرغ و همچنین زعفران پلوی خود را تزئین و نوش جان نمایید.

مرصع پلو با گوشت

طرز تهیه مرصع پلو با گوشت

اگر تمایل دارید به جای گوشت مرغ، از گوشت قرمز استفاده کنید می‌توانید ابتدا گوشت را همراه با مقداری پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید و سپس به آن آب اضافه کرده و اجازه دهید که کاملا گوشت‌ها بپزد. شما می‌توانید مقداری از آب گوشت را نیز نگه دارید که در انتها به عنوان سس بر روی برنج بریزید. باقی مراحل درست شبیه دستور پخت مرصع پلو با مرغ است. فقط توجه داشته باشید که مدت زمان پخت گوشت قرمز به نسبت مرغ بیشتر خواهدبود.

مطالعه کنید: بهترین تغذیه در محل کار

اما چنانچه قصد دارید مرصع پلو خوشمزه خود را همراه با گوشت چرخ کرده سرو نمایید لازم است تا گوشت چرخ کرده را همراه با ۱ عدد پیاز رنده شده و کمی ادویه کاملا ورز دهید و سپس مخلوط را به صورت کوفته‌های قلقلی کوچکی در آورده و در روغن سرخ کنید و در ادامه تمام مراحل بالا را نیز انجام دهید.

مرصع پلو مجلسی

مطلب مرتبط: نکات ظریف برای پخت کیک خانگی

نکات تکمیلی درمورد مرصع پلو

  • اگر به جای استفاده از خلال پوست پرتقال، از خلال پوست نارنج استفاده کنید غذای شما طعم بهتری خواهدگرفت.
  • شما می‌توانید به جای استفاده از خلال پوست پرتقال در این غذا از خلال هویج نیز استفاده نمایید.
  • برای گرفتن تلخی طعم خلال‌های بادام و خلال‌های پسته بهتر است آن‌ها را از چند ساعت قبل در آب و مقداری شکر قرار دهید. البته اگر در گلاب هم خیس کنید خوشمزه‌تر و خوش عطر‌تر خواهند شد.

 

جهت مطالعه مقالات دیگر اینجا کلیک کنید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *