تکنیک های طرز تهیه انواع پیتزا در خانه یا رستوران ها

طرز تهیه‌ی انواع پیتزا

پیتزا یکی از محبوب‌ترین فست فودها در سراسر دنیا محسوب می‌شود و همانطور که می‌دانید این غذای لذیذ برای اولین بار توسط ایتالیایی‌ها طبخ شد. محبوبیت PIZZA در بین مردم جهان به قدری است که ۹ دسامبر را به عنوان روز جهانی پیتزا نام‌گذاری نموده اند. اما خب قدمت آن بسیار زیاد است و در حال حاضر انواع مختلف آن با دستور پخت‌های متفاوت موجود است. در واقع پیتزاهای امروزی با هر دستور پخت متعلق به یک منطقه و کشوری خاص می‌شوند و در این بین برخی از آن‌ها به دلیل طعم فوق العاده شهرت جهانی را به خود اختصاص داده‌اند و شما می‌توانید آن‌ها را در هر جای جهان پیدا کنید. موضوعی که امروز سعی داریم به آن بپردازیم، آموزش تکنیک‌ها و طرز تهیه انواع مختلف پیتزا است که برایتان آماده کرده‌ایم. این دستور پخت‌ها بسیار آسان هستند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را اجرا کنید. پس با ما همراه بمانید…

مطلب مرتبط: رازهای پخت کباب کوبیده

معرفی انواع پیتزا محبوب، تاریخچه و دستور پخت آن‌ها

معرفی انواع پیتزاهای فوق العاده

همان طور که گفتیم امروزه پیتزاهای مختلف با دستور پخت های متفاوت وجود دارد. هر دستور پخت دارای مواد اولیه متفاوت و مناسب برای سلیقه های مختلف است. در این بین تنها وجه مشترک بین تمام پیتزاها خمیر و پنیر پیتزا محسوب می شود که سبب کش آمدن آن می شود. بنابراین پیتزا را نمی توان محدود به ایتالیا دانست بلکه کشورهای دیگر همچون، لبنان، ترکیه، ژاپن، آمریکا و … نیز انواع مختلف پیتزا را دارند که هر کدام طرفداران مخصوص به خود را دارند. در ادامه لیستی از محبوب ترین پیتزاهای جهان به همراه طرز تهیه آن ها را آماده کرده ایم تا بتوانید با توجه به ضاعقه و علاقه تان بهترین گزینه را انتخاب کنید. هر چند که پیتزا فست فود خوش مزه ای است و امتحان همه مدل های آن می تواند تجربه های دل انگیزی را برایتان به همراه داشته باشد.

اگر نمیدانید برای لاغرشدن، چقدر کالری بسوزانید کلیک کنید!

1-پیتزا مرغ و قارچ:

چیکن پیتزا از محبوب‌ترین غذاهای جهان محسوب می‌شود. اگر به غذاهای فست فودی علاقه دارید، اما در عین حال می‌خواهید از مواد اولیه سالم تهیه شده باشد «پیتزا مرغ و قارچ» بهترین گزینه برای‌تان خواهد بود. این غذا همانطور که از نامش مشخص است از گوشت مرغ آماده می‌شود و پخت آن در منزل کار بسیار ساده است. در واقع حتی افرادی که در آشپزی مبتدی هستند نیز می‌توانند این غذا را آماده کنند. در ادامه طرز تهیه‌ی پیتزا مرغ و قارچ و مواد اولیه آن را در اختیارتان قرار می‌دهید.

مواد لازم برای تهیه ی پیتزا مرغ و قارچ:

مواد لازم برای پیتزا قارچ و مرغ

کلیک کنید: تکنیک‌های پخت سمبوسه خانگی

  • روغن زیتون: 2 قاشق مربا خوری
  • خمیر پیتزا آماده: 500 گرم
  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان: 600 گرم
  • قارچ:250 گرم
  • ادویه (نمک، فلفل، آویشن): به مقدار دلخواه از هر کدام
  • پنیر موزارلا: سه/دوم لیوان
  • پنیر گودا:سه/دوم لیوان
  • پیاز: 1 عدد کوچک
  • گشنیز تازه برای تزئین: به میزان دلخواه

طرز تهیه پیتزا قارچ و مرغ:

مرحله اول:

ابتدا یک کاسه بزرگ را آغشته به روغن زیتون کنید (با یک قاشق مرباخوری) خمیر پیتزا را به این ظرف اضافه کنید و در کاسه بچرخانید تا پنیر‌ها به روغن آغشته شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و پنیر را برای مدت ۴۰ دقیقه کنار بگذارید، تا خمیر طعم دار شود.

مرحله دوم:

حالا اگر قصد دارید تا پیتزا را در فر درست کنید باید دمای آن را بر روی ۲۲۰ درجه و اگر قصد پخت آن در توستر دارید دما را بر روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. پس از روشن کردن فر یا توستر کمی صبر کنید تا فضای داخل گرم شود. برای توستر اپتدا المنت بالا و سپس المنت پایینی را روشن کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه بهترین روش ته چین مرغ 

مرحله سوم:

در این فاصله که فضای فر یا توستر در حالت گرم شدن است، یک کاغذ روغنی بر روی سیی بگذارید و باقی مانده روغن زیتون را بروی آن بریزید و سپس خمیر را بر روی آن بگذارید. حالا لازم است تا خمیر را به کمک وردنه باز کنید. قطر خمیر (خمیر آماده یا دستی) باید حدود ۳۰ سانتی متر باشد و تا جایی که می‌شود با خمیر را به کمک وردنه بکشید و ورز دهید تا صاف شود. حالا روی خمیر نیز کمی روغن زیتو بمالید تا چرب شود. سپس روی خمیر را با سلفون بپوشانید و آن را برای مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید.

مرحله چهارم:

در این مرحله باید قارچ‌های شسته شده را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و آن‌ها را با روغن و کمی فلفل تف بدهید. سپس ۲ قاشق غذاخوری از سس باربیکو را با یک مقدار کمی روغن زیتون (۱ قاشق مربا خوری) مخلوط کنید. در این فاصله سینه‌های مرغ را به صورت ریش ریش در یک سنی بگذارید. حالا مرغ‌ها را با سس باربیکیو و ادویه مزه دار نمایید و بگذاری برای مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بماند تا گریل شود.

مرحله پنجم:

پس از اینکه سینه‌های مرغ گریل شدند، باقی مانده سس باربیکو را بر روی خمیر پیتزا بریزید. سپس مرغ‌های آماده شده، قارچ‌های سرخ شده، پنیر گودا، پیاز حلقه شده، پنیر موزارلا را بر روی خمیر بچینید و در طبقخ وسط فر یا توستر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بگذارید. در این مدت پس از اینکه پنیر‌ها آب شدند، چیکن پیتزا شما آماده است. شما می‌توانید روی پیتزا را نیز با گشنیز تزئین کنید. با پشت سر گذاشتن این مراحل پیتزا آماده سرو خواهد بود…

نکته: در پخت این پیتزا می‌توانید موادی همچون فلفل دلمه‌ای نیز اضافه کنید. همچنین می‌توانید خمیر را خودتان درست کنید. فیلم زیر روشی کاملا خاص را در تهیه پیتزا استفاده کرده است. حتما مشاهده کنید .

 

امتحان کنید: طرز تهیه آبگوشت دیزی به روش سنتی 

2-پیتزا پپرونی:

پپرونی از پرطرفدارترین و اصلی‌ترین پیتزاهای ایتالیایی است و به جرات می‌توان گفت، این نوع در منو رستوران‌های تمام دنیا یافت می‌شود. جالب است بدانید که ۲۰ سپتامبر روز جهانی پپرونی ثبت شده است. این پیتزا، پایه و طعم تند دارد و بیشتر مواد آن از فلفل و سوسیس تشکیل شده است. پپرونی در زبان ایتالیایی به معنای تند و فلفلی تلقی می‌شود. در ادامه به توضیح طرز تهیه این پیتزا خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه‌ی پیتزا پپرونی:

مواد لازم برای پیتزا پرونی

از دست ندهید: طرز تهیه خورشت فسنجان

برای ۴ نفر و دو عدد پنیر پیتزا.

  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۱ حبه سیر رنده شده
  • پنیر پیتزا ساده: ۲ لیوان
  • پنیر پارمزان رنده شده: نصف لیوان
  • سوسیس پپرونی: ۲ برش رد
  • ادویه: به مقدار دلخواه (فلفل، نمک، آویشن)
  • پونه کوهی: ۲ ق غ تازه و یا خشک

مواد لازم برای تهیه سس پپرونی:

  • رب گوجه فرنگی: یک/چهارم پیمانه
  • سس گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۱ و نیم قاشق غذاخوری
  • عسل: ۱ و نیم قاشق غذاخوری
  • پونه کوهی: ۲ قاشق غذاخوری
  • ریحان تازه: ۲ قاشق چایخوری
  • آویشن خشک: یک/چهارم قاشق چایخوری
  • سیر: ۱ حبه رنده شده
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه پیتزا پپرونی:

مرحله اول:

ابتدا باید خمیر پیتزا آماده تهیه کنید و یا اینکه قبل از آماده کردن مواد خمیر را آماده و ورز دهید.

مرحله دوم:

پس از آماده کردن خمیر، می‌بایست سس پیتزا پپرونی را درست کنید. برای این منظور باید تمام مواد سس را ابتدا در یک ظرف با هم مخلوط کنید و سپس به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا در این فاصله سس مزه تمام مواد را به خورد هم دهد.

مطالعه کنید: لیست غذاهای سالم و طبیعی برای بدن

مرحله سوم:

برای درس کردن پیتزا، در این مرحله باید فر و یا توستر را آماده کنید. دمای فر بستگی به ضخامت خمیر و همچنین مواد آن دارد، چرا که برخی از پپرونی‌های ایتالیایی قارچ نیز دارا هستند. بنابراین ابتدا فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگرد قرار دهید و برای مدت چند دقیقه اجازه دهید که تمام محیط گرم شود.

مرحله چهارم:

در این فاصله که فر در حال گرم شدن است، مواد روی پیتزا را آماده کنید. برای این منظور ابتدا روغن زیتون و سیر را بر روی سطح خمیر بمالید. سپس سطح خمیر را به سس مخصوص پپرونی آغشته کنید (دو/سوم از سس)

مرحله پنجم:

ریختن پنیر پیتزا و پپرونی‌ها بر روی خمیر مربوط به این مرحله می‌شود. در این بخش از تهیه‌ی پیتزا پپرونی باید پنیر پیتزا و پنیر رنده شده را نیز روی سطح خمیر قرار دهید. پس از آن اسلایسهای سوسیس‌های پپرونی را با دقت برب روی خمیر بچینید و در نهایت پیتزا را برای مدت ۱۲ دقیقه در سینی فر و در طبقه وسط قرار دهید. پس از گذشت این زمان پیتزا آماده است.

امتحان کنید: دستور پخت مرصع پلو با گوشت و مرغ

3-پیتزا مکزیکی:

در میان انواع پیتزاهای تند، مکزیکی از معروف‌ترین و پرطرفدار ترین‌ها به شمار می‌رود. این پیتزا با سس سالسا سرو می‌شود و در واقع گزینه‌ای عالی برای طرفداران پیتزاهای با اصالت است. دستور اصلی پخت پیتزا مکزیکی با لوبیا هست و این دستور کمی با آنچه در رستوران‌های ایرانی سر می‌شود، متفاوت است. بعضی‌ها این پیتزا را با سوسیس تند و چیلی تند آماده می‌کنند و تقریبا شبیه به پیتزا پپرونی است. در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه پیتزا مکزیکی می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه ی پیتزا مکزیکی:

مواد لازم برای پیتزا مکزیکی

از دست ندهید: لیست بهترین غذاهای ایرانی

  • پنیر موزارلا و پنیر چدار:نیم کیلو
  • کنسرو ذرت: 200 گرم
  • پیاز کوچک:2 عدد
  • گوجه فرنگی:5 عدد
  • فلفل دلمه ای:1عدد
  • ادویه(پاپریکا، فلفل، نمک، آویشن، پونه کوهی): به میزان لازم
  • سس گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • پوره سیر: 1 قاشق چای خوری
  • کره:30گرم
  • زیره، پودر سیر، پودر پیاز، پودر چیلی: به میزان لازم
  • گوشت چرخ کرده:400 گرم
  • قارچ:300 گرم
  • رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار دخواه
  • زرد چوبه: به مقدار دلخواه
  • ذرت:150 گرم
  • ترشی فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه پیتزا مکزیکی:

مرحله اول:

ابتدا پیازها را نگینی خورد کرده و سپس در تابه‌ای تف دهید. بعد از طلایی شدن پیازها گوشت چرخ کرده را به آن بیافزایید و تا زمان رنگ عوض کردن گوشت چرخ کرده به تف دادن ادامه دهید. در همین مرحله فر را نیز برای پخت پیتزا آماده کنید. دمای فر باید ۱۸۰ درجه سانتیگراد باشد.

مرحله دوم:

بعد از گذشت چند دقیقه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. سپس ادویه‌ها را به رب اضافه کرده و این ترکیب را کنار بگذارید تا طعم تمام مواد به رب اضافه شود.

مرحله سوم:

پس از انجام این مراحل، حالا نوبت آماده کردن خمیر پیتزا است. خمیر را روی سطح صاف پهن کنید؛ دقت داشته باشید، ضخامت پیشنهادی برای خمیر این پیتزا حدود نیم سانت است. روی خمیر را بپوشانید و آن را برای مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید.

مطالعه کنید: چرا قهوه اسپرسو برای شروع روز مناسب است؟

مرحله چهارم:

بعد از آماده شده خمیر پیتزا، خمیر را با روغن زیتون چرب کنید و سپس مواد را به آن اضافه کنید. پس از همه مواد پنیر پیتزا و سس سالسا را روی مواد قرار دهید.

مرحله پنجم:

برای تهیه سس سالسا باید ابتدا پیاز را با کره تف دهید، سپس سیر پوره شده و تمامی ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. در آخر فلفل دلمه‌ای را نیز فراموش نکنید. بعد از پخته شدن فلفل دلمه‌ای‌ها سس آماده است و در آخرین مرحله کافیست تا، نمک و سس کچاپ را به مواد اضافه نمایید.

مرحله ششم:

در نهایت، روی خمیر پیتزا را با سس، پنیر، گوشت، ذرت و قارچ، فلفل دلمه و در آخر پنیر پیتزا بپوشانید. سپس خمیر را در داخل فر گرم قرار دهید و اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ دقیقه در فر بماند. بعد از پشت سر گذاشتن این مراحل پیتزا آماده است. نوش جان…

کلیک کنید: بهترین تغذیه در محل کار چیست؟

کلیک کنید: راهکارهای تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس

4-پیتزا گوشت و قارچ:

پیتزا گوشتو قارچ یکی از رایج ترین انواع پیتزا محصوب می شود که طرفداران همیشگی خود را دارد. برای افرادی که وجترین نیستند این پیتزا، اولین و بهترین انتخاب است. درست کردن پیتزا گوشت و قارچ در خانه امری بسیار ساده است و ما در ادامه لیست مواد اولیه و طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ را در اختیارتان قرار می دهیم.

مواد لازم برای تهیه پیتزا گوشت و قارچ:

مواد لازم برای پیتزا قارچ و گوشت

حتما بخوانید: چگونه کاریز ماتیک باشیم؟

برای 1 پیتزا:

  • خمیر پیتزا: 1 عدد
  • گوشت چرخ کرده و قارچ: 100 گرم
  • پیاز:1 عدد متوسط
  • پنیر پیتزا ساده: 100 گرم
  • فلفل دلمه ای متوسط:1 عدد
  • روغن زیتون:4 قاشق غذا خوری
  • رب: 1 قاشق مربا خوری
  • ادویه پیتزا: به مقدار دلخواه (فلفل، نمکف آویشن، پونه کوهی، جوز هندی)
  • سس گوجه فرنگی: به میزان دلخواه

طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ:

مرحله اول:

در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ، ابتدا باید پیاز ها را به صورت نگینی خورد کنید. سپس در عرض چند ثانیه روغن زیتون را به پیاز ها اضافه کنید و بر روی شعله متوسط قرار دهید. تا پیاز ها تف خورده و نگینی شوند.

مرحله دوم:

گوشت‌های چرخ کرده را به همراه جوز هندی، پودر پونه کوهی، فلفل، آویشن، نمک را به تابه اضافه کنید تا طعم خامی گوشت گرفته شود. حالا قارچ‌ها را به صورت خلالی خورد کنید و به مواد داخل تابه اضافه نمایید. تمامی مواد را خوب تف دهید و تا خبخیر شدن قارچ‌ها این کار را ادامه دهید.

مرحله سوم:

فلفل دلمه‌ای‌ها را شسته و تخم‌های آن‌ها را جدا کنید، فلفل‌ها را به صورت نگنین خورد کنید. در نهایت رب گوجه فرنگی و فلفل را به مواد اضافه کنید و بر روی تابه بگذارید. ۵ الی ۷ دقیقه زمان می‌برد تا مواد کاملا سرخ شده و طعم بگیرند.

کلیک کنید: بهترین مکان‌های تفریحی تهران

مرحله چهارم:

فر را روشن و در دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. فن را روشن کنید تا تمام فضا گرم شود. خمیر پیتزا را دردمای محیط بگذارید و کمی آرد بر روی آن بپاشید. بعد از چند دقیقه خمیر را داخل سینی فر گذاشته و یک لایه سس گوجه فرنگی روی خمیر بزنید. سس‌ها را با پشت قاشق در سطح خمیر پخش نمایید.

مرحله پنجم:

حالا نوبت به اضافه کردن مواد به خمیر می‌رسد. برای این کار ابتدا دو سوم از پنیر‌های پیتزا را بر روی خمیر بریزید. سپس مواد از قبل پخته شده را بر روی این پنیر‌ها اضافه کنید. توجه کنید که تمام مواد باید به صورت یک دست پخش شود. حالا ما بقی پنیر را بر روی مواد بریزید.

مرحله ششم:

سینی فر را به کمی روغن آغشته کنید و سپس خمیر را آ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر بگذارید. پس ازگذشت این مدت، پیتزا آماده است. زمانی که پیتزا گوشت و قارچ آماده شد می‌توانید روی آن سس فرانسوی و یا گوجه فرنگی ریخته و سرو نمایید.

 

حتما بخوانید: بهترین فیلم‌های درام ایرانی

جمع بندی:

پیتزاهای معرفی شده از معروف‌ترین گزینه‌ها در بین منو غذاهای فست فودی محسوب می‌شوند. در این بین موارد دیگری همچون، پیتزا لبنانی، پیتزا آلفردو، پیتزا کینوا، پیتزا مخلوط از سایر گزینه‌های پر طرفدار محسوب می‌شوند. هر یک از این موارد نیز مربوط به کشورهای مخصوص هستند، اما این موارد در مقابل ۴ پیتزا معرفی شده از محبوبیت کم‌تری برخورداراند و در منو رستوران‌های هر کشوری یافت نمی‌شوند.

ما در محتوا از سایت حس یاد، طرز تهیه انواع مختلف پیتزا را در اختیارتان قرار دادیم. تا برای عزیزانی که می‌خواهند برای اولین بار این غذای فست فودی را در خانه بپزند، مفید واقع شود. امیدواریم با استفاده از نکات عنوان شده، بتوانید پیتزا لذیذی را آماده کنید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *