لیست بهترین غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی

ایرانیان به فرهنگ مهمان نوازی بهای زیادی داده و تمام تلاش خود را می‌کنند تا بهترین‌ها را برای مهمانان آماده کنند. اگر برای مهمانی اخر هفته یا دورهمی پرجمعیت خود نیاز به غذای ایرانی خوشمزه دارید، در این مقاله همراه حس یاد باشید زیرا قصد داریم به معرفی غذاهای ایرانی برای مهمانی بپردازیم تا انتخاب راحت‌تری داشته باشید.

باقالی پلو با گوشت ماهیچه

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی برای مناسبت‌های خاص و مهمانی‌ها، باقالی پلو با گوشت است که طرفداران زیادی دارد. برنج باقالی پلو با کمک سبزیجات تازه ( اغلب شوید)، باقالی و برنج سفید طبخ می‌شود و گوشت آن ماهیچه گوسفند یا گوساله است. باقالی پلو را با گوشت مرغ و ماهی هم می‌پزند اما گوشت ماهیچه طعم به خصوصی به غذا می‌دهد.


کباب کوبیده

کمتر کسی را در ایران پیدا می‌کنید که شیفته طعم کباب کوبیده نباشد. ایرانیان از سالیان دور علاقه زیادی به انواع کباب داشته و در دورهمی‌ها، مراسم ازدواج و … از این غذا استفاده می‌کردند. گردشگران معمولا طعم این غذا را دوست داشته و آن را جز غذاهای خوش طعم ایران می‌شناسند.

برای تهیه کباب کوبیده از گوشت چرخ کرده، فلفل، پیاز و نمک استفاده می‌شود که ترکیب این مواد را با سیخ بر روی زغال یا کباب پز می‌پزند.

حتما بخوانید: 20راز برای تهیه کباب کوبیده

شیشلیک

لیست غذاهای ایرانی برای مهمانی بدون شیشلیک کامل نخواهد بود. این غذا در کشورهای ایران، مغولستان و شوری سابق محبوبیت داشته و معمولا آن را با گوشت بره تهیه می‌کنند. برای تهیه شیشلیک ابتدا باید گوشت را برای چندین ساعت در رب انار، ادویه، سبزی، سرکه، پیاز و .. خواباند تا طعم بگیرد.

شیشلیک که گوشت دنده تازه است، در مرحله پخت بر روی زغال قرار گرفته تا طعم خاص‌تری پیدا کند. امکان پخت شیشلیک در فر هم وجود دارد، بنابراین می‌توانید آن را در خانه هم تهیه کنید.


زرشک پلو

در ایران زرشک پلو محبوبیت زیادی در مراسم‌های مختلف داشته و به دلیل طعم بی نظیر، در هر رستورانی سرو می‌شود. زرشک پلو کلاسیک با گوشت مرغ تهیه می‌شود اما برخی از افراد ترجیح می‌دهند این غذا را با گوشت بره بپزند. پختن زرشک پلو فرآیند سختی ندارد و شما می‌توانید به راحتی آن را در خانه و برای مهمانی‌های کوچک هم استفاده کنید، تنها به مرغ، برنج، زرشک و زعفران نیاز خواهید داشت.

غذاهای ایرانی برای مهمانی

خورش فسنجان

خورش فسنجان یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی برای مهمانی است که طعم آن با سایر خورش‌ها فرق دارد. در تهیه فسنجان موادی نظیر گردو، رب انار، گوشت قرمز یا گوشت مرغ استفاده شده که ترکیب آن‌ها باعث ایجاد مزه فوق‌العاده‌ای می‌شود.

جز گردو سایر مواد خورش فسنجان می‌تواند بسته به نظر آشپز تغییر کند، به طور مثال افراد ساکن شمال ترجیح می‌دهند این خورش را همراه با گوشت پرندگان بپزند یا برخی افراد ترجیح می‌دهند مزه آن به جای شیرین، ترش باشد.

کلیک کنید: بهترین سایت های آموزش اشپزی

ته چین

به دنبال غذایی متفاوت برای مهمانی خود هستید؟ ته چین می‌تواند انتخاب بسیار خوبی باشد. این غذا از ترکیب برنج، گوشت، تخم مرغ، زعفران و ماست تهیه می‌شود و به دلیل شکل ظاهری خاصی که دارد، جلوه بی نظیری به میز پذیرایی شما خواهد بخشید.

ته چین در واقع دارای دو بخش است که یکی از آن‌ها ته چین زعفرانی و دیگری برنج سفیدی است که بر روی ته دیگ پخته می‌شود. از آنجایی که این غذا را می‌توان هم روی گاز و هم داخل فر تهیه کرد، تهیه آن در خانه هم سخت نخواهد بود.


مرصع پلو

مرصع پلو غذایی رنگارنگ است که علاوه بر طعم خوب، شکل ظاهری آن هم مورد پسند افراد زیادی است. برای طبخ مرصع پلو از برنج، زرشک، پسته، بادام، کشمش و زعفران استفاده شده و ترکیب این مواد باعث رنگ بندی متنوع این غذا شده است. در کنار مرصع پلو، مرغ (به صورت دقیق‌تر ران مرغ) سرو می‌شود که بسته به نظر خود می‌توانید آن را تغییر دهید.


ماهی شکم پر

افرادی که ماهی دوست دارند، معمولا از سرو ماهی شکم پر جنوبی رضایت زیادی پیدا می‌کنند. در این غذا از سبزی‌های تازه مختلف نظیر شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن ماهی استفاده کرده و تمر هندی به عنوان یک چاشنی این ترکیب را کامل می‌کند. مواد مختلفی را می‌توانید بسته به نظر خود در داخل شکم ماهی ریخته و سپس آن را داخل فر قرار دهید.


مرغ شکم پر

همانطور که ماهی شکم پر طعم منحصربفردی دارد، استفاده از ترکیبات آن در مرغ هم غذایی بی نظیر می‌سازد. برای این غذا باید یک مرغ کامل را انتخاب کرده و شکم آن را با موادی نظیر گردو پر کنید، سپس آن را در فر قرار داده و منتظر پختن مرغ باشید. لازم به ذکر است که در مرغ شکم پر نباید پوست مرغ جدا شده باشد زیرا در این صورت، با قرار گرفتن مرغ در فر، اطراف آن خشک خواهد شد.

کلیک کنید: طرز تهیه ته چین مرغ

خورش قیمه

خورش قیمه غذایی شناخته شده و پر کاربرد در مهمانی‌های ایرانی است که به عنوان غذای نذری در ایام خاص سال هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه خورش قیمه لپه، پیاز، رب گوجه فرنگی، گوشت قرمز و سیب زمینی به کار رفته و لیمو عمانی هم نباید فراموش کرد. برای اینکه طعم خورش قیمه بهتر شود، از موادی نظیر دارچین، گلاب و هل هم کمک می‌گیرند.

غذاهای ایرانی برای مهمانی : قیمه

آلبالو پلو با گوشت

اگر مهمانی شما در فصل تابستان برگزار می‌شود، آلبالو پلو با گوشت گزینه جذابی برای شما خواهد بود. برای تهیه این غذا ابتدا باید آلبالوها را دانه کرده و با کمی شکر بر روی گاز بپزید. پس از آماده شده آلبالوها، آن‌ها را آبکش کرده تا آب اضافه جدا شود.

در یک ماهیتابه گوشت چرخ کرده، ادویه، آرد و پیاز را سرخ کرده و مواد غذا آماده کنید، سپس آلبالوها را در لایه‌های مختلف برنج قرار داده و منتظر دم کشیدن باشید. پس از اینکه برنج دم کشید، از خلال پسته یا بادام برای تزئین آن استفاده کنید؛ گوشت چرخ کرده را نیز در کنار ظرف برنج قرار دهید.


مجبوس عربی

یکی از پلوهای محبوب جنوبی که طعم بسیار خوبی دارد، مجبوس عربی است. می‌توانید این غذا را همراه با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه کنید که انتخاب نوع گوشت به سلیقه خودتان بستگی دارد. برای پخت مجبوس عربی به مواد دیگری نظیر پیاز، سیب زمینی، لپه، کشمش پلویی، نمک، دارچین، برگ بو، پودر هل، پودر سیر و زیره سبز نیاز خواهید داشت. برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای لپه از عدس در این غذا استفاده کنند.

مطالعه کنید: عادت غذایی چیست؟

باقلاقاتوق

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی، باقلاقاتوق است که برای تهیه آن نیاز به مواد زیادی نخواهید داشت. باقلا رشتی، برنج، تخم مرغ، شوید، تخم مرغ و ماهی ترکیب باقلاقاتوق را تشکیل داده که باید از ادویه برای طعم دادن به آن‌ها استفاده کرد. برخی افراد مرغ هم در این غذا می‌ریزند که باعث تغییر طعم آن می‌شود اما طبخ آن با تخم مرغ طعمی اصیل‌تر دارد.


میرزاقاسمی

برای تهیه میرزاقاسمی به بادمجان، سیر، تخم مرغ و گوجه فرنگی نیاز خواهید داشت که می‌تواند گزینه خوبی برای مهمانی‌ها باشد. این غذا در دوران ناصرالدین شاه و توسط حاکم رشت، محمدقاسم خان والی معرفی شد که از آن زمان طعم خاص میرزا قاسمی محبوبیت زیادی بین مردم سراسر ایران پیدا کرده است.

این غذا را می‌توان هم با برنج و هم با نان سرو کرد اما اگر از غذای دیگری به عنوان غذای اصلی استفاده می‌کنید، میرزا قاسمی می‌تواند یکی از غذاهای جانبی لذیذ باشد.


خورش بادمجان

خورش بادمجان از جمله خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی برای مهمانی است که در کنار برنج سرو می‌شود. پخت این غذا کار سختی نیست و از آن می‌توان برای جمع خانواده یا مهمانی‌ها استفاده کرد، مخصوصا اگر طعم بادمجان را دوست دارید. ب

رای تهیه خورش بادمجان ابتدا باید گوشت را با پیاز تفت داده و نمک، آب و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. پس از دو ساعت که گوشت‌ها پخت، گوجه فرنگی و بادمجان‌های سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و صبر می‌کنید تا در حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت کنار هم بپزند.


خورش قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از جذاب‌ترین غذاهای ایرانی است که نمونه آن را در هیچ جای دنیا نمی‌توان پیدا کرد. برای پختن قرمه سبزی به سبزی مخصوص ( شامل گشنیز، تره، جعفری و شنبلیله)، لوبیا ( چینی یا قرمز) و گوشت گوسفند نیاز است.

برای اینکه قورمه سبزی طعمی بهتر پیدا کند، معمولا لیمو عمانی یا لیموی تازه هم به آن اضافه می‌کنند تا طعم ترشی بگیرد. قدمت بیش از 2000 سال قورمه سبزی نشان می‌دهد که ایرانیان باستان هم علاقه خاصی به آن داشته‌اند.

جوجه کباب

گاهی اوقات ممکن است کنار کباب کوبیده، جوجه هم سرو شود تا علاقمندان به مرغ هم بتوانند از این کباب لذت ببرند. برای تهیه جوجه کباب، ابتدا گوشت مرغ را در موادی نظیر آبلیمو، پیاز، زعفران و ادویه قرار داده و چند ساعت صبر می‌کنند تا طعم بگیرد.

پس از آن مواد را بر روی سیخ کباب و آن را بر روی زغال یا کباب پز قرار می‌دهند تا آماده سرو شود. معمولا یک سیخ گوجه فرنگی هم کنار جوجه کباب گذاشته می‌شود و از ترشی یا خیارشور برای تزئین اطراف ظرف استفاده می‌کنند.

مطالعه کنید: خوردن غذاهای مناسب قبل از امتحان

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تمام غذاهای ایرانی برای مهمانی را مرور کرده و بهترین‌ها را خدمت شما معرفی کنیم. بنظر شما جای چه غذایی در این لیست خالی است؟ نظر خود را با ما به میان بگذارید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *