کار فریلنسری چیست؟ درآمد آن چقدر است؟

کار فریلنسری چیست؟

در سال‌های اخیر کار فریلنسری در سراسر جهان رشد کرده است، به ویژه از زمانی که همه گیری ویروس کرونا مشکلات زیادی برای کار در خارج از منزل ایجاد کرد. این روش کاری بسیار رایج است، مخصوصا در نسل‌های جدید که به دنبال انعطاف پذیری بیشتر برای انجام پروژه‌های مختلف به طور همزمان هستند. در این مقاله از حس یاد همراه ما باشید تا به بررسی شرایط کار فریلنسری و درآمد آن بپردازیم.

کار فریلنسری چیست؟

فریلنسر (Freelancer) به شخصی اشاره دارد که به صورت بلند مدت تعهدی به یک شرکت نداشته و خود اشتغال است. فریلنسرها بر روی پروژه‌ها یا وظایف خاصی برای شرکت‌های دیگر کار کرده و به عبارتی رئیس خود هستند.

در این سبک کاری ساعات کاری انعطاف‌پذیرتری دارید زیرا می‌توانید وظایف خود را مطابق با سبک زندگی سازماندهی کنید. ممکن است شما به عنوان یک فریلنسر توسط شرکتی به شرکت دیگر معرفی شوید و یا با یک پروژه از طریق وب سایت یا انجمن‌های مختلف آشنا شوید.

مطلب مرتبط: بهترین سایت‌های فریلنسری ایران و خارجی

اگر شما هم دوست دارید از خانه خود کار کنید، به برخی از محبوب‌ترین حرفه‌های فریلنسری نگاهی بیندازید:

  • کلیه رشته‌های مرتبط با بازاریابی دیجیتال مانند مدیر مارکتینگ، سئو، کپی رایتر، ویراستاران و متخصصان تولید محتوا

  • توسعه دهندگان هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف
  • برنامه نویسان نرم افزار یا روباتیک
  • متخصصان و توسعه دهندگان بلاک چین و ارزهای دیجیتال
  • تحلیلگران داده
  • طراحان گرافیک و متخصصان برندسازی، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات و بازاریابی

  • توسعه دهندگان برنامه
  • ویرایشگرهای ویدئویی
  • متخصصان طراحی وب و توسعه وب
  • دستیار مجازی

مزایای کار فریلنسری چیست؟

کار فریلنسری فقط یک روش کاری نیست بلکه یک سبک زندگی بوده و می‌تواند ویژگی‌های مثبت زیادی با خود به همراه داشته باشد. یک فریلنسر می‌تواند به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار کند و از آنجایی که کارمند دائمی نیست، تا زمانی که نیازهای مشتری و مهلت تعیین شده رعایت شود، می‌تواند پروژه را با سرعت خود انجام دهد.

این موضوع به آن‌ها اجازه خواهد داد تا آزادی بیشتری نسبت به یک کارمند معمولی داشته باشند. مزیت دیگر کار فریلنسری این است که می‌توانند پروژه مورد علاقه خود را انتخاب کنند و محدودیتی در پذیرش دو پروژه همزمان نخواهند داشت. به همین دلایل بسیاری از متخصصانی که به عنوان فریلنسر شروع به کار می‌کنند، به شغل دائمی باز نمی‌گردند.

مزایای کار فریلنسری چیست؟

کلیک کنید: معرفی بهترین روش‌های درآمد زایی در خانه

مزایای کار فریلنسری را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. روی چیزی کار می‌کنید که به آن علاقه داشته و در زمان صرفه جویی می‌کنید.

کار فریلنسری این امکان را به شما می‌دهد تا روی پروژه‌هایی که دوست دارید کار کنید؛ بر خلاف شغل دائمی که نمی‌توانید به هیچ کاری نه بگویید. همچنین اگر آنچه شما نیاز دارید زمان برای رسیدگی به امور شخصی خود است، ساعات طولانی کار کردن بسیار خسته کننده خواهد بود.

کار به عنوان کارمند ثابت می‌تواند عملکرد و حتی سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد اما به عنوان یک فریلنسر می‌توانید با سرعت خود کار کنید، فعالیت‌های روزانه را برنامه ریزی کرده و بهترین زمان را برای کار انتخاب کنید.

نکته مثبت دیگر فریلنسری این است که خدمات و وظایف زیادی وجود دارد که می‌توان از طریق اینترنت انجام داد؛ بنابراین می‌توانید از خانه کار کرده و مانع از دست دادن ساعات ارزشمند زمان مفید خود شوید زیرا دیگر نیازی به ماندن در ترافیک، مترو، تاکسی و .. نخواهید داشت.

به عنوان یک فریلنسر می‌توانید از خانه یا از هر کجا که هستید، روی پروژه‌های خود کار کنید. شما از روز خود بهترین استفاده را کرده و زمان آزاد بیشتری دارید.


  1. تجربه بیشتر و ارتباط مستقیم با مشتری

وقتی کارمند هستید، شرکت واسطه بین شما و مشتریان است اما در فریلنسری، ارتباط مستقیمی با مشتری برقرار می‌کنید. این امر به شما اجازه می‌دهد شرایط قرارداد را مطابق با نظر خود تنظیم کرده و قیمت مورد نظر را تعیین کنید. علاوه بر این سود 100٪ برای شما است، بنابراین می‌توانید خدمات بهتری را با قیمت رقابتی ارائه دهید.

فریلنسر بودن فرصت کار با مشتریان و پروژه‌های متنوع را فراهم می‌کند. شما دائماً در حال یادگیری چیزهای جدید خواهید بود. شما قادر خواهید بود خود را با دانش و روندهای جدید به روز کرده و تجربه بیشتری کسب نمایید. هرچه سطح مهارت و دانش شما بالاتر باشد، می‌توانید سطح دستمزد و تنوع پروژه‌ها را بالاتر ببرید.


  1. فریلنسر بودن می‌تواند نقطه شروع کسب و کار جدیدتان باشد.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که فریلنسر بودن می‌تواند اولین قدم برای راه اندازی شرکت شما باشد. بسته به خدماتی که ارائه می‌دهید و تنوع مشتریانی که با آن‌ها کار می‌‌کنید، ممکن است به کمک یک فریلنسر دیگر برای برون‌سپاری در حوزه‌ای که تخصص شما نیست، نیاز داشته باشید؛ این موضوع به معنای هماهنگی یک تیم کاری است که می‌تواند مبنایی برای مدیریت کسب و کار یا شرکت کوچک شما باشد.

مطالعه کنید: معرفی روش‌های کسب درآمد دلاری

  1. انعطاف پذیری زمانی بیشتری دارید.

یکی از بزرگترین مزیت‌های کار فریلنسری انعطاف پذیری زمانی است. این بدان معناست که شما می‌توانید از پربازده‌ترین ساعات روز خود (که ممکن است با ساعات عادی اداری مطابقت نداشته باشد) استفاده کنید. افرادی هستند که در شب یا صبح خیلی زود عملکرد بهتری دارند و ترجیح می‌دهند بقیه روز را به کارهای دیگر مشغول کنند. البته فراموش نکنید که در زمان مشخص شده باید پروژه خود را تحویل دهید.


  1. لزومی ندارد در یک فضای فیزیکی خاص باشید.

امروزه برای اکثر مشاغل فقط به کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه نیاز دارید. این کار انتخاب فضای کار را بسیار آسان‌تر می‌کند. اگر به یک محیط آرام نیاز دارید، می‌توانید از خانه خود کار کنید تا در هزینه و زمان جابجایی به مکان دیگر، صرفه جویی کنید. اگر حس کردید نیاز به محیط متنوع دارید، می‌توانید در یک کتابخانه یا کافه آرام نشسته و کمی از کارهای خود را انجام دهید.


    1. درآمد بستگی به کار خودتان خواهد داشت.

تنوع زیاد پروژه‌ها به شما اجازه خواهد داد که به حقوق ثابتی محدود نباشید و بتوانید با تلاش بیشتر، درامد بیشتری هم کسب کنید. از آنجایی که امکان پیش بردن دو پروژه به صورت همزمان وجود دارد، با تلاش بیشتر قادر به کسب درامد بالاتر هم خواهید بود.

معایب کار فریلنسری چیست؟

از دست ندهید: کاشت بهترین میوه‌ها در خانه

معایب کار فریلنسری چیست؟

در کار فریلنسری مانند هر شغل دیگری، نکات منفی هم وجود دارد که بهتر است آن‌ها را نیز در نظر بگیرید.

  • تأخیر یا عدم پرداخت مشتریان.

به عنوان یک فریلنسر این موضوع چیزی است که ممکن است اتفاق بیفتد. احتمال دارد مشتری دیر پرداخت کرده و در بازه زمانی درستی هزینه را پرداخت نکند. برای جلوگیری از این اتفاق حتما قبل از انجام پروژه شرایط را به صورت دقیق بررسی کنید.

  • عدم وجود درامد ثابت

زمانی که شما به عنوان کارمند ثابت کار می‌کنید، هر ماه درامد ثابتی خواهید داشت اما در کار فریلنسری درامد ماهانه به پروژه‌های شما بستگی خواهد داشت، در نتیجه اگر یک ماه پروژه‌ای نداشته باشید، درامدی هم ندارید.

  • ممکن است کمی احساس تنهایی کنید.

فریلنسرها گاهی اوقات ممکن است کمی احساس تنهایی کنند، اگرچه این مشکل راه حلی هم دارد و در سطح اینترنت می‌توان با همکاران ارتباط برقرار کرد.

  • همیشه باید خود را به روز نگه دارید.

از آنجایی که رقابت در بین فریلنسرها بالاست، شما همیشه باید یک برتری نسبت به بقیه داشته باشید یا هم سطح آن‌ها باشید تا بتوانید یک پروژه را انجام دهید؛ در نتیجه باید هر روز اطلاعات خود در مورد کارتان را ارتقا بخشید.

درآمد کار فریلنسری چقدر است؟

نمی‌توان درامد فریلنسری را محدود به رقم خاصی کرد. در این کار خود شما مشخص خواهید کرد که چقدر درامد داشته باشید که این درامد به شرایط پروژه و کیفیت کار شما بستگی دارد. برای درک بهتر این موضوع اجازه دهید با یک مثال پیش رویم.

به طور مثال شخصی کپی رایتر بوده و شخص دیگری برنامه نویس است، اگر درامد این دو در یک بازه زمانی را در نظر بگیریم، احتمالا برنامه نویس حقوق بیشتری دریافت کرده زیرا نوع خدمات این دو شغل متفاوت است.

درآمد کار فریلنسری چقدر است؟

علاوه بر آن نوع همکاری شما با مشتریان هم تاثیر زیادی بر روی درآمد خواهد داشت. برخی از افراد به صورت پاره وقت پروژه انجام داده و برخی به صورت تمام وقت کارهای خود را انجام می‌دهند، طبیعی است که درامد این دو با هم اختلاف داشته باشد. در کنار نوع همکاری، سطح تخصص هم معیاری برای پرداخت است.

اگر به تازگی وارد یک زمینه کاری شده‌اید، حقوقی پایین‌تر نسبت به شخصی خواهید داشت که سالهاست در این زمینه کاری شناخته شده است. البته شما به مرور زمان و با انجام پروژه‌های بیشتر، می‌توانید نام خود را بر سر زبان‌ها بیاندازید.

طبق آمار کمپانی Upwork شصت درصد افرادی که کار خود را ترک کرده و به کار فریلنسری روی می‌آورند، در آمد بیشتری نسبت به قبل دارند. به طور میانگین فریلنسرهای امریکا در سال گذشته ساعتی 20 دلار درامد داشته‌اند که این درامد بسته به مشاغل بیشتر می‌شود، به طور مثال برای برنامه نویسان وب درامد ساعتی 28 دلار ثبت شده است. شما با سخت کوشی و کسب تجربه بیشتر، می‌توانید بدون هیچ محدودیتی به کسب درامد بیشتر برای خود بپردازید.

کلیک کنید: بهترین سایت‌های آموزش اوریگامی

چگونه تبدیل به فریلنسری موفق شوم؟

برای اینکه بتوانید به درامد بالاتری در کار خود برسید، به شما توصیه می‌کنیم موارد زیر را مرور کرده و استفاده کنید.

  • اولین کاری که باید انجام دهید این است که بدانید دقیقا چه خدماتی ارائه می‌دهید. پس از انجام این کار، باید روی نمونه کارهای گذشته خود کار کرده و نمونه‌هایی را جمع اوری کنید تا در روزمه شما قرار گیرد. ممکن است شما چندین تخصص داشته باشید اما به عنوان یک فریلنسر، ترجیح شما یکی از آن‌ها باشد که علاقه بیشتری به آن دارید.

  • در شبکه‌های اجتماعی اکانت بسازید. اگر تا به امروز به فکر ساخت شبکه‌های اجتماعی کاری نبوده‌اید، بهتر است آن را جدی بگیرید. فراموش نکنید که تمام اطلاعات را به کامل‌ترین شکل ممکن در هر یک به تفصیل بیان کرده و نمونه کارهای خود را قرار دهید. این موارد اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از مشتریان قبل از رفتن به وب سایت، ابتدا نام شما را در رسانه‌های اجتماعی جستجو کرده و ابتدا آن‌ها را بررسی می‌کند.

  • با ارسال ایمیل به شرکت‌های مختلف می‌توانید خدمات خود را معرفی کرده و نشان دهید که اماده همکاری با آن‌ها هستید.

چگونه یک فریلنسر ماهر شویم؟

کلیک کنید: معرفی بهترین آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ ایران

  • شما باید در یک پلتفرم فریلنسری ثبت نام کرده و در آن شروع به کار کنید. بخش مهم این کار، دانستن نحوه ارائه یک پیشنهاد کاری است. در این پیشنهاد کاری شما باید نه تنها قیمت، بلکه جزئیات همه خدمات خود را توضیح دهید تا مشتری متوجه خدمات شما شود.

  • برنامه ریزی داشته باشید. اگر شما تاریخ خاصی را برای اتمام پروژه اعلام می‌‌کنید، باید به آن پایبند بوده و وظیفه خود را جدی بگیرید. در صورتی که کارفرما از کار شما و دیرکرد آن رضایت نداشته باشد، پیدا کردن پروژه خوب دیگری دشوار خواهد بود.

  • اجازه انتقاد به کارفرما را بدهید. از آنجایی که شما با کارفرماهای متعددی کار می‌کنید، احتمالا انتقاداتی هم خواهید شنید. در این مواقع باید این انتقادات را جدی گرفته و آن‌ها را برطرف کنید زیرا این کار علاوه بر ایجاد رابطه خوب بین شما و کارفرما، پیشرفت بیشتر هم به همراه خواهد داشت.

  • اگر کارفرما در مورد سپردن پروژه به شما مردد است، می‌توانید ابتدا یک طرح کلی به ایشان ارائه داده و نشان دهید که چه ایده‌هایی برای موفقیت آن پروژه دارید؛ این کار در تصمیم گیری آن‌ها تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *