همبرگر یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار فست فودی است که شهرت بین المللی دارد، این خوراکی به دلیل محبوبیتی که در بین افراد و سنین مختلف دارد در مناطق متفاوت با دستورهای مختلفی پخته میشود. با اینکه این ساندویچ محبوبیت بسیاری دارد، اما بازهم اکثر ما در رابطه با آن اطلاعات کافی نداریم. آیا میدانید تاریخچه همبرگر مربوط به چه زمانی است و اصلا دلیل این نامگذاری چه بوده است.
داشتن اطلاعات در رابطه با گذشته هر غذایی میتواند بسیار جالب باشد و بتواند کمک کند تا با آگاهی بیشتر به هنگام طبخ مواد اولیه را تهیه کنید. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم تا شما را با طرز تهیهی همبرگر خوشمزه و درجه یک رستورانی در خانه و تاریخچه همبرگر آشنا کنیم؛ پس ما همراه بمانید تا بتوانید این ساندویچ را در خانه با اطمینان خاطر بیشتر تهیه کنید، با ما همراه بمانید…
مطلب مرتبط: طرز تهیه انواع پیتزا
انواع دستور پخت همبرگر رستورانی در خانه
برخی از پرطرفدارترین دستور پختهای مربوط به همبرگر که در هریک روش های طبخ و برخی از مواد اولیه متفاوت است، شامل موارد ذیل میشود:
۱- طرز تهیه همبرگر اصل آلمانی در خانه: (برای 4 نفر)
مواد لازم پخت همبرگر:
مواد لازم |
|
پیاز |
1عدد |
سیر |
2عدد |
تخم مرغ |
1عدد |
نان همبرگر |
4عدد |
گوشت چرخ کرده گوسفندی کم چربی |
600گرم |
آرد سوخاری |
2قاشق غذا خوری |
ادویه(نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز) |
به میزان دلخواه |
طرز تهیه همبرگر آلمانی اصل در خانه:
مرحله اول:
ابتدا، پیازها را پوست بگیرید و آنها را کامل تمیز شسته و سپس با کمک رنده آنها را کاملا ریز کنید. پیازها را در یک صافی ریخته و با کمک یک قاشق آب آنها را کاملا خارج کنید.
مرحله دوم:
پس از آن سیرها را پوست گرفته تا با پیازها مخلوط کنید. بعد ریز کردن سیر و پیاز گوشتهای چرخ کرده را بر روی سطح صاف پهن کرده و سیر و پیاز را بر روی آن بریزید.
مرحله سوم:
در ادامه تهیه همبرگر، باید تخم مرغها را در یک ظرف شکسته و هم بزنید سپس آنها را بر روی گوشتها ریخته و بعد از آن کمی ادویه به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم:
حالا کمی صبر کنید تا مواد طعم بگیرند و سپس گوشت را با مواد اضافه شده کاملا ورز دهید.
کلیک کنید: عادت غذایی چیست؟
مرحله پنجم:
پس از ورز کامل مواد با یکدیگر، آرد سوخاری را به گوشت اضافه میکنیم. توجه کنید که آردها را باید کم کم به مخلوط اضافه کنید و سپس با بقیهی مواد هم بزنید. این کار را تا زمانی که مواد به صورت منسجم و سفت شوند ادامه دهید.
مرحله ششم:
تا به اینجا مواد اولیه آماده شده اند، فقط توجه داشته باشید که اگر آرد سوخاری بیش از اندازه به مواد اضافه شود در نهایت همبرگر سفت خواهد شد. سپس مایه همبرگر را به ۴ قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را با دست گرد کنید و آنها را داخل نصف پلاستیک فریزر قرار دهید.
مرحله هفتم:
بعد از اینکه مواد را به صورت گرد درآوردید، آنها را داخل پلاستیک گذاشته و سپس آنها را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد استراحت کنند و طعم بگیرند.
مرحله هشتم:
بعد از یک ساعت همبرگر آماده است و میتوانید آنها را سرخ کرده و از طعم آن لذت ببرید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه کباب کوبیده در خانه
2-طرز تهیه همبرگر دودی(ذغالی) در خانه:(برای 2 نفر)
مواد لازم پخت همبرگر ذغالی:
مواد لازم |
|
گوشت چرخ کرده کم جربی |
500گرم |
تخم مرغ |
1عدد |
پودر سوخاری |
2قاشق غذاخوری |
سس خردل و یا کچاپ |
1قاشق غذاخوری |
ادویه(نمک و فلفل) |
به میزان دلخواه |
کلیک کنید: رژیم اتکینز چیست؟
طرز تهیه همبرگر ذغالی:
مرحله اول:
ابتدا پیازها را تمیز شسته و به صورت کاملا ریز آنها را رنده کنید و آب مواد را با فشار دست و یا پشت قاشق بگیرید.
مرحله دوم:
گوشتها و پیازها را با هم مخلوط کرده و کاملا ورز دهید.
مرحله سوم:
حالا لازم است تا بقیه مواد: سس، پودر سوخاری، تخم مرغ و ادویه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و آنها را کاملا به کمک دست و یا مخلوط کن هم بزنید تا مواد به صورت یک دست دربیاید و حالت چسبنده پیدا کند.
مرحله چهارم:
حالا باید مواد را برای گرد کردن، ابتدا به اندازه یک نارنگی در آورده و کف سینی قرار دهید و بر روی آنها سلفون و یا پلاستیک فریزر بکشید و سپس آنها را گرد کنید.
مرحله پنجم:
برای دودی کردن همبرگر، ابتدا باربیکیو و یا منقل را آماده کرده. پیش از اینکه بخواهید، همبرگرها را بر روی آتش منتقل کنید، ابتدا، چند حلقه گوجه رع بر روی باربیکیو گریل کنید تا به ساندویچها اضافه نمایید.
از دست ندهید: مقدار سوزاندن کالری برای کاهش وزن
مرحله ششم:
حالا میتوانید مواد را بر روی حرارت قرار دهید. گریل کردن همبرگرها بین ۸-۹ دقیقه زمان میبرد.
مرحله هفتم:
با آماده شدن همبرگرها میتوانید، نانهای مخصوص را ابتدا از وسط برش زده و برای مدت ۱ الی ۲ دقیقه بر بروی باربیکیو قرار دهید تا آنها نیز طعم دودی بگیرند و غذا خوش مزهتر شود. در نهایت با اضافه کردن مواد دلخواه، همچون: پنیر ورقه ای، گوچه، خیارشور و… به نان و همبرگر یک ساندویچ همبرگر ذغالی خوشمزه را نوش جان کنید.
3-طرز تهیه همبرگر گیاهی با سویا در خانه:(برای 3 نفر)
مواد اولیه تهیه همبرگر گیاهی در خانه:
مواد لازم |
|
لوبیا چیتی و یا لوبیا قرمز |
300 گرم |
برنج کته |
5 قاشق غذا خوری |
تخم مرغ |
1عدد |
جعفری |
2 قاشق غذا خوری خورد شده |
ذرت |
3قاشق غذا خوری کنسروی |
پاپریکا و زیره |
به اندازه دلخواه |
ادویه(نمک، فلفل، زردچوبه) |
به اندازه دلخواه |
روغن |
به میزان دلخواه |
کلیک کنید: طرز تهیه ته چین مرغ
طرز تهیه همبرگر گیاهی:
مرحله اول:
ابتدا لوبیاها را از ۲۴ ساعت قبل بگذارید در آب بماند تا به خوبی خیس خورده و نفخ آن کامل گرفته شود.
مرحله دوم:
در روز بعد برای شروع طبخ، باید لوبیاها را آبکشی کرد و آنها را بر روی حرارت قرار داد. حرارت در این مرحله باید ملایم باشد. حدود ۱ ساعت و نیم زمان نیاز است تا لوبیا چیتیها پخته شوند. بعد از پخته شدن آنها را آبکشی کنید و داخل یک کاسه بریزید و با گوشت کوب آنها را کاملا له کنید.
مرحله سوم:
در این مرحله برای اینکه بتوانید مخلوط یک دستی از لوبیهها به دست آورید، بهتر است آن خا را داخل مخلوط کن بریزید و یا به کمک گوشت کوبهای برقی مواد را کاملا له کنید. بعد از آن برنج کته، جعفری خورد شده، تخم مرغ و ذرتها نیز به مواد بیافزایید.
از دست ندهید: لاغری افراد تنبل
مرحله چهارم:
پس از وزر دادن مواد باهم حالا میتوانید، پاپریکا، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و آنها را کاملا هم بزنید تا مواد یک دست شوند و پس از ورز دادن منسجم شوند.
مرحله پنجم:
حالا بعد از اینکه مایه مواد همبرگر آماده شدند، روی کاسه مواد را با پلاستیک بپوشنید و آنها را به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید داخل یخچال تا استراحت کنند.
مرحله ششم:
بعد از گذشت نیم ساعت مواد را از یخچال خارج کنید و به مواد با دست شکل دهید. پس از گرد کردن مواد آنها را داخل تابه داغ شده بریزد و سرخ کنید.
با انجام این مراحل همبرگر گیاهی شما آماده است و میتوانید آنها را با نان و سس دلخواه میل کنید.
از دست ندهید: طرز پخت کیک خانگی
نکات پخت همبرگر و انتخاب گوشت مناسب
به طور کلی همبرگر با گوشت طبخ میشود، اغلب برای پخت این غذا از گوشت گوساله استفاده میشود، چرا که گوشت گوساله چربی کمتری به نسبت گوسفند دارد و یکدستتر است، اما اگر گوشت گوسفندی کم چربی نیز استفاده کنید، مواد یکدست میشود. البته در این رابطه بسیاری از افراد معتقداند که بهترین گوشت برای همبرگر میتواند ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله باشد و اگر گوشت شما بدون کمترین چربی باشد، همبرگر کاملا خشک میشود و در واقع بهترین مخلوط را خواهید داشت.
برای مثال اگر قصد پخت همبرگر برای ۶ نفر با ۱ کیلوگرم گوشت را دارید، توصیه میکنیم ۸/۱۰ام آن را گوشت گوساله و مابقی را گوشت گوسفندی بزنید. با این طرز پخت در نهایت همبرگرها چرب نمیشوند و غذای لذیذتری خواهید داشت. یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب گوشت همبرگر، این است که سعی کنید همیشه از گوشتهای سالم و با کیفیت استفاده کنید. گوشت مانده و کم کیفیت در نتیجه نهایی غذا تاثیر میگذارد.
از دست ندهید: بهترین خوراکی برای محل کار
تاریخچه همبرگر
همانطور که میدانید، اصلیترین ماده اولیه تشکیل دهنده همبرگر گوشت چرخ کرده است. در رابطه با گوشت چرخ کرده بسیاری از مورخان بر این باوراند که قدمت این غذا به زمان مغول و به روسیه باز میگردد. اما با گذشت زمان و مبادلات این محصول که در آن زمان به نام استیک تار تار شناخته میشد به آلمان راه یافت و در شهر هامبورگ تغییراتی در آن ایجاد شد و در نهایت با خلاقیت آلمانیها گوشت چرخ کرده به همبرگر تبدیل شد.
جالب است بدانید که این ماجرا مربوط به قرن ۱۷ میلادی است! در اوایل آلمانیها این غذا را به فریکادل یا بورت عنوانگذاری کردند، اما با جهانی شدن این غذا و اضافه شدن عنوان آن در دیکشنری آکسفورد انگلیسی، غذا با عنوان استیک هامبورگ و یا همبرگ مشخص شد. همبرگر آلمانی از گوشت چرخ کرده دودی و مزده دار شده به همراه سیر، پیاز و دو تکه نان تهیهی میشود.
مطالعه کنید: طرز تهیه خورشت فسنجان
در قرنهای گذشته با توجه به این که سفرهای دریایی رواج بسیاری داشت، غذا و گوشتهای دودی شده بسیار مناسب بود. در همین راستا استیک هامبورپ به مرور به منو تمامی کشتیها راه پیدا کرد و راه خود را به سراسر دریای آتلانتیک باز کرد. به همین ترتیب به مراتب هامبورگ ابتدا در مسیرهای دریایی، نیویورک و سپس در سراسر جهان شهرت پیدا کرد و به یک غذا پرطرفدار تبدیل شد.
امروزه بسیاری از آشپزان در مناطق مختلف دستور پختهای متفاوتی را برای تهیهی همبرگر ارائه میدهند، ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه همبرگر خوشمزه و رستورانی که بتوانید در خانه آن را انجام دهید، در اختیارتان قرار میدهیم.
کلام پایانی:
همانطور که گفتیم و میدانید، همبرگر یک غذای لذیذ بین المللی است که در دسته فست فودها قرار میگیرد. برای پخت این غذا دستورهای متفاوتی وجود دارد. ما در این مطلب دستور پخت ۳ نوع همبرگر متفاوت و رستورانی را که امکان پخت در منزل دارد را در اختیارتان قرار دادیم. امیدواریم با کمک این نکات بتوانید، همبرگر بینظیری تهیه کنید.
یک پاسخ
سلام به شما ممنون خیلی خوب بود نمی دونستم با لوبیا هم میشه همبرگر درست کرد.