فیلو فوبیا چیست؟ +10دلیلی که راحت تر عاشق شویم

فیلو فوبیا چیست؟ دلایلی که راحت تر عاشق شویم.

philophobia، به عنوان یک نگرانی از عشق و روابط عاطفی، می‌تواند چالش‌هایی را برای شما ایجاد کند. با این حال، با توجه به روان‌درمانی (گفتار درمانی)، می‌توانید از این اختلال فوبیایی خاص غلبه کنید. روان‌درمانی می‌تواند به شما کمک کند تا با ترس از عشق روبرو شده و روابط معنادار را تجربه کنید.

درمان‌های روان‌درمانی مانند مشاوره و تراپی ممکن است به شما راهنمایی کننده باشند و ابزارهایی را ارائه دهند که بتوانید با این ترس مقابله کنید و آگاهی بیشتری درباره خود و نگرشتان نسبت به روابط عاطفی پیدا کنید. همچنین، اهمیت مهارت‌های ارتباطی و خودشناسی نیز در این راهبرد درمانی بسیار مهم است. با کمک متخصصین روان‌درمانی، می‌توانید به تدریج از این بیماری فیلوفوبیا عبور کرده و روابط عشق و عاطفی را با اطمینان و شادی بسازید.

در این مقاله قصد داریم در مورد این بیماری و کلیه علائم آن صحبت کنیم. اگر حس می‌کنید در زمینه عاشق شدن و ابراز علاقه خود به دیگران مشکل دارید،‌ مطالعه این مقاله می‌تواند به شما کمک کند. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را در مورد این بیماری به شما ارائه کنیم.

کلیک کنید: بهترین روش برای چاق شدن صورت

فیلو فوبیا چیست؟

افرادی که فلو فوبیا  دارند از عشق می‌ترسند. این ترس به قدری شدید است که ایجاد و حفظ روابط عاشقانه برای آن‌ها دشوار و گاهی غیرممکن خواهد شد. «فیلوس» کلمه یونانی و به معنی دوست داشتن یا ابراز علاقه است. «فوبوس» (فوبیا) نیز معادل یونانی کلمه ترس محسوب می‌شود. برخی از تاریخ‌دانان بر این باورند که الیزابت اول، ملکه انگلیس به بیماری فلو فوبیا مبتلا بود. او هرگز ازدواج نکرد و به ملکه باکره معروف شد.

ترس از عاشق شدن

مطالعه کنید: معرفی بهترین سایت‌های خرید لوازم آرایشی

فوبیا چیست؟

فوبیا یکی از شایع‌ترین اختلالات اضطرابی است. افرادی که فوبیا دارند ترس شدید از چیزهایی دارند که معمولاً به آن‌ها آسیب نمی‌رساند. فلو فوبیا  یک اختلال فوبی خاص است. در صورتی که به بیماری فیلو فوبیا مبتلا شده باشید به طور کلی از ابراز علاقه و عاشق شدن می‌ترسید. این ترس می‌تواند عوامل و علل بسیاری متفاوتی داشته باشد.

فیلو فوبیا چقدر رایج است؟

دانستن اینکه دقیقاً چند نفر دارای فوبیاهای خاصی مانند فیلو فوبیا بسیار سخت است. بسیاری از افراد این نوع ترس را ابراز نمی‌کنند و بسیاری دیگر حتی از وجود آن اطلاعی ندارند! تحقیقات پزشکی نشان داده است  که از هر 10 بزرگسال آمریکایی، 1 نفر و از هر 5 نوجوان، 1 نفر در مقطعی از زندگی خود با یک اختلال فوبیای خاص مواجه شده است؛ بنابراین، می‌توان گفت که این نوع فوبیا نادر نیست و می‌توان آن را در بسیاری از افراد مشاهده کرد.

چه کسانی در معرض خطر این نوع فوبیا هستند؟

به علت اینکه بسیاری از افراد نسبت به این بیماری آگاهی کاملی ندارند، هنوز عوامل و علل خاص این نوع فوبیا به طور دقیق شناخته نشده است. به طور قطع شناسایی و تحقیق بر روی موارد بیشتر می‌تواند به محققان در این زمینه کمک کند. به طور کلی عوامل شناخته شده برای ابتلا به این نوع فوبیا عبارت‌اند از:

  • سابقه خانوادگی: مشاهده این اختلال در یکی از والدین شما و یا ابتلای یکی دیگر از اعضای خانواده به بیماری‌های عصبی روحی، ممکن است شما را در معرض این نوع فوبیا قرار دهد، البته باید توجه داشته باشید که این علت را نمی‌توان به همه بیماران تعمیم داد.

  • ژنتیک: بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که افراد دچار تغییرات ژنی، معمولاً بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به اختلالات اضطرابی و فیلو فوبیا هستند؛ بنابراین، وجود هرگونه تغییر در ژنتیک افراد می‌توان یک عامل مؤثر برای ابتلا به این بیماری به شمار آید.

  • سایر فوبیاها: داشتن بیش از یک فوبیا کاملاً معمولی است. کسی که از عشق ترس دارد ممکن است از تعهد (گاموفوبیا)، طرد شدن یا رها شدن نیز بترسد. وجود هر یک از این فوبیاها می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به فوبیاهای دیگر شود.

از دست ندهید: فروشگاه‌های لوازم آرایشی تهران

چرا من از عشق می‌ترسم؟

چرا من از عاشق شدن می‌ترسم؟

به طور معمول، افراد می‌توانند علت ترس یا فوبیای خود را در تجربیات آسیب‌زا دوران کودکی پیدا کنند. فلو فوبیا  ممکن است یک واکنش محافظتی از سمت بدن باشد. ممکن است تصور مغز شما این‌گونه باشد که اگر به خودتان اجازه ندهید نسبت به کسی احساسات محبت‌آمیز داشته باشید، خطر ترک شدن شما و شکست عشقی کاهش می‌یابد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، این تصور غلط باعث خواهد شد تا بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از آینده رابطه، به هیچ وجه سراغ چنین مواردی نروند. به طور کلی می‌توان گفت که علل بالقوه فیلو فوبیا  عبارت‌اند از:

  • روابط دشوار قبلی: کودکانی که طلاق مشاجره‌آمیز والدینشان، مرگ والدین، رها شدن یا کودک‌آزاری را تجربه می‌کنند ممکن است ابراز علاقه نسبت به دیگران (در مقایسه با کودکان معمولی) برایشان دشوارتر باشد. همین امر در مورد بزرگسالانی که خیانت، طلاق، بدرفتاری یا رها شدن را تجربه می‌کنند نیز صدق می‌کند.

  • ترس از طرد شدن یا رها شدن: ترک کردن والدین در کودکی می‌تواند منجر به ترس از عشق و فیلو فوبیا شود. بزرگسالانی که تجربه طردهای مکرر از طرف شرکا یا دوستان خود را دارند ممکن است از عشق ورزیدن بترسند.

  • اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده (DSED): کودکی که توجه، محبت و تأیید والدین یا منبع قابل اعتماد دیگری از محبت را دریافت نمی‌کند، شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارد. این کودکان بیشتر تمایل دارند تا به جای آشنایان با غریبه‌ها ارتباط برقرار کنند. DSED نوعی اختلال دلبستگی واکنشی است.

حتما بخوانید:‌ بهترین تکنیک‌های حل مسئله

علائم فیلو فوبیا چیست؟

علائم فیلو فوبیا چیست؟

در بخش‌های قبلی سعی کردیم با شما در مورد علل ایجاد این بیماری مرموز صحبت کنیم. حال قصد داریم در مورد علائم فیلو فوبیا اطلاعاتی را ارائه دهیم. به طور کلی نمی‌توان علائم خاصی را برای این بیماری تعیین کرد، اما معمول‌ترین نشانه‌های بیماری بیزاری از عشق عبارت‌اند از:

  • قادر به برقراری روابط صمیمانه نباشید.
  • وقتی در یک رابطه هستید اضطراب شدیدی را تجربه کرده و دائماً نگران پایان رابطه هستید.

  • از شریک زندگی خود یا احساسات او می‌ترسید.
  • آشنایان را از خود دور می‌کنید یا به طور ناگهانی به روابط عاشقانه خود پایان می‌دهید.

مطالعه کنید: بهترین تکنیک‌ها برای برقراری ارتباط موثر

خارجی

علاوه بر موارد فوق، گاهی ممکن است دچار یک سری علائم فیزیکی نیز شوید. این علائم به صورت همگانی رخ نمی‌دهند ولی بهتر است با آن‌ها آشنایی داشته باشید. افرادی که دچار بیماری بیزاری از عشق یا فیلو فوبیا می‌شوند معمولاً علائم زیر را به صورت دوره‌ای تجربه خواهند کرد:

  • سرگیجه
  • دهان خشک
  • احساس ترس یا وحشت شدید
  • حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
  • تعریق شدید
  • تنفس سریع و ضربان قلب
  • لرزش یا لرزش
  • تنگی نفس

از دست ندهید: بهترین تکنیک‌ها برای برقراری ارتباط موثر

فیلو فوبیا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

 

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی انجمن روانپزشکی آمریکا (DSM) به متخصصان سلامت روان مانند روان‌شناسان کمک می‌کند تا اختلالات فوبیا را بر اساس علائم و نحوه تأثیر آن‌ها بر کیفیت زندگی شما تشخیص دهند.

پزشکان از این بعضی معیارهای خاص برای تشخیص یک اختلال فوبی خاص (مانند فلو فوبیا) استفاده می‌کنند. این علائم به پزشکان و روان‌شناسان کمک می‌کنند تا مرحله پیشرفت بیماری را مشخص کرده و نسبت به درمان بیمار اقدام کنند. از جمله این معیار‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترس مداومی که حداقل شش ماه طول بکشد.
  • ترس یا اضطراب شدید زمانی که بیمار عاشق می‌شود.
  • مشاهده علائم فیزیکی فوبیا هنگامی که بیمار در بین آشنایان و افرادی که دوستش دارند قرار می‌گیرد.

  • اضطراب یا ترسی که باعث می‌شود بیمار از دریافت عشق و محبت اجتناب کند.

  • علائم شدیدی که در توانایی بیمار برای ایجاد روابط صمیمی و معنی‌دار اختلال ایجاد کنند.

پزشکان چگونه با فیلو فوبیا  برخورد می‌کنند؟

حتما بخوانید: معرفی بهترین مدل‌های مو برای جذابیت بیشتر

پزشکان چگونه با فیلو فوبیا  برخورد می‌کنند؟

درمان شناختی رفتاری (CBT) می‌تواند به شما در غلبه بر این بیماری کمک کند. این شکل از روان‌درمانی (در برخی موارد گفتاردرمانی) کمک خواهد کرد تا افکار و رفتارهایی که باعث ترس از عشق می‌شود را بشناسید.

علاوه بر این، ممکن است برای درمان شما یک نوع مواجهه درمانی با نام درمان حساسیت‌زدایی سیستمیک تجویز شود. مواجهه درمانی در درمان بیش از نود درصد مبتلایان به فیلو فوبیا مؤثر واقع شده است. مراحل انجام درمان این بیماری عبارت‌اند از: ‌

  • آموزش اینکه چگونه از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تمرینات تنفس عمیق و مدیتیشن برای مدیریت علائم فیزیکی بیماری استفاده کنید.

  • قرار گرفتن در محیطی که بتوانید در امنیت کامل با دیگران ارتباط عاطفی برقرار کنید.

  • به شما وظایفی در شرایط کنترل نشده داده خواهد شد تا به تدریج، روند کلی مبارزه با این بیماری را آغاز نمایید.

عوارض فیلو فوبیا چیست؟

زندگی بدون عشق می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد و شما را در معرض خطر بیماری‌های دیگری قرار دهد. مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به فیلو فوبیا، در برابر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت و سکته قلبی آسیب‌پذیر‌تر هستند. سایر عوارض مربوط به این بیماری عبارت‌اند از:

  • اضطراب، افسردگی یا اختلال هراس.
  • اختلال نعوظ (در مردان).
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD).
  • اختلال مصرف دارو

مطالعه کنید: بهترین راه‌های مقابله با کم رویی

10 دلیل و راهکار برای راحت‌تر عاشق شدن

عوارض فیلو فوبیا چیست؟

همان‌طور که گفته شد امروزه درمان‌های مختلفی برای از بین بردن این نوع فوبیا وجود دارد. اگرچه در اکثر موارد استفاده از چنین روش‌هایی موفقیت‌آمیز است، اما آشنایی با راهکارهایی برای راحت‌تر کردن روند عاشق شدن می‌تواند به شما کمک کند. در این بخش قصد داریم ۱۰ روش منحصر به فرد برای رهایی از ترس عاشق شدن و ایجاد یک رابطه سالم را آموزش دهیم. این راهکارها عبارت‌اند از:

میل خود را برای یافتن عشق کنترل کنید

باید به این باور برسید که عاشق شدن اصلاً کار سختی نیست و هر کسی از پس آن بر می‌آید. مطالعه داستان‌های رمانتیک یا دیدن فیلم‌های عاشقانه می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

نگران از دست دادن معشوقه خود نباشید

نگرانی نسبت به از دست دادن کسی که دوستش دارید می‌تواند از ابراز عشق و علاقه جلوگیری کند. نترسید! هیچ اتفاقی قرار نیست برای او بیفتد و شما می‌توانید روزها و شب‌های زیادی را در کنار همدیگر بگذرانید.

حتما بخوانید: راه‌های افزایش هوش انطباقی

فیلو فوبیا چگونه تشخیص داده می‌شود.

ذهن خود را از فکر کردن به حوادث بد منحرف کنید

ورزش، کتاب خواندن و فیلم دیدن از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانند برای جلوگیری از تسخیر ذهن شما توسط افکار بد کمک‌کننده باشند. یک سرگرمی جدید پیدا کرده و افکار بد خود را منحرف کنید.

ارتباط خود را با دوستان و آشنایان حفظ نمایید

وقتی یک شریک جدید وارد زندگی شما می‌شود، احتمالاً  او را بر هر چیز دیگری مقدم می‌دانید. انجام این کار فقط منجر به درهم‌تنیدگی زندگی شما خواهد شد. ادامه این فرایند،‌ امکان ابتلا به فلو فوبیا را چندین برابر می‌کند. یاد بگیرید در عین عاشق شدن،‌ به دوستان و آشنایان نیز محبت کنید.

حتما بخوانید: چگونه از زندگی بیشتر لذت ببریم

سرگرمی‌های جداگانه‌ای داشته باشید

شاید یکی از علل ترس برای عاشق شدن این باشد که با ورود یک فرد جدید،‌ ممکن است دیگر نتوانید به سرگرمی‌های قبلی خود برسید. بهتر است در همان اوایل رابطه سرگرمی‌های خود را مشخص کرده و آن‌ها را با شریک زندگی‌تان در میان بگذارید.

به خودتان یادآوری کنید که چقدر مستقل هستید.

مستقل بودن از لحاظ مالی و روحی می‌تواند یک عامل جذاب برای ایجاد رابطه باشد. کم نیستند دختران و پسرانی که تنها تمایل دارند با افراد مستقل رابطه داشته باشند. کافی است تصور کنید که یک پسر یا دختر مستقل از لحاظ مالی چقدر جذاب‌تر از سایرین است.

عیب های خود را پنهان نکنید.

کلیک کنید: بهترین راه‌ها برای داشتن پوست شفاف و سالم

عیب‌های خود را پنهان نکنید

در اوایل دوران قرار ملاقات یا رابطه، نادیده گرفتن جنبه‌های منفی یک فرد می‌تواند آسان باشد. توجه داشته باشید که هیچ‌کس بی‌نقص نیست و عیب‌های شما نباید جلو ایجاد یک رابطه سالم را بگیرند. پس از شناخت طرف مقابل به صورت تدریجی مشکلات مهم خود را با وی در میان بگذارید.

سعی کنید به حرف دل بقیه گوش کنید

مظلوم جلوه‌دادن خود می‌تواند بسیار جذاب باشد، اما به یاد داشته باشید که این روش خوبی برای جذب جنس مخالف نیست. به جای این کار، حرف دل بقیه را گوش کرده و با ایجاد همدلی، به سمت یک رابطه مناسب گام بردارید.

از به پایان رسیدن رابطه نترسید.

تمامی رابطه‌های موجود در جهان ابدی نیستند. مهم نیست شما چقدر تلاش کنید، بالاخره یک روز رابطه مدنظر از هم خواهد پاشید. این خبر بدی نیست، زیرا هر پایانی با یک شروع جدید همراه خواهد بود.

از دست ندهید: بهترین راه‌های پیدا کردن علاقه شغلی

سخن پایانی

طبیعی است که بخواهید از خود در برابر این بیماری محافظت کنید. اگر فیلو فوبیا باعث ناراحتی جسمی یا روحی شود می‌تواند بر توانایی شما در ایجاد روابط روزانه با سایر افراد نیز تأثیر بگذارد. به همین دلیل توصیه می‌‌کنیم که در صورت داشتن هر یک از علائم گفته شده، به پزشک مراجعه کنید.

درمان CBT و حساسیت‌زدایی می‌تواند به شما کمک کند تا با این فوبیا مقابله کنید. با گذشت زمان، ممکن است بتوانید روابط صمیمی و محبت آمیزی با شرکا، اعضای خانواده و دوستان خود ایجاد نمایید. نکته مهم این است که در طول درمان به هیچ وجه ناامید نشده و همواره به آینده‌ای روشن بیندیشید.

 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *