چگونه کاورلتر (Cover letter) یا نامه پوششی بنویسیم؟

طریقه نوشتن کاورلتر یا نامه پوششی

بسیاری از افرادی که قصد دارد برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور اقدام کنند،‌ احتمالاً بارها با عبارت کاورلتر یا نامه پوششی روبه‌رو شده‌اند. تعداد زیادی از دانشگاه‌های خارج از کشور ارائه این نامه را برای ادامه روند پذیرش دانشجو ضروری می‌دانند.

متأسفانه، بسیاری از متقاضیان با معنی و مفهوم این نامه کاربردی آشنا نیستند و به همین دلیل فرایند جذب آن‌ها توسط دانشگاه به تعویق خواهد افتاد. با ما همراه باشید تا شما را با این موضوع و روش‌های نوشتن یک کاورلتر جذا‌ب‌ ‌آشنا کنیم.

 

مطلب مرتبط: آزمون دولینگو چیست؟

کاورلتر چیست و چه کاربردی دارد‌؟

پیش از اینکه در مورد روش‌های نوشتن یک کاورلتر جذاب صحبت کنیم، بهتر است به این موضوع بپردازیم که کاورلتر چیست و برای چه باید نسبت به تهیه‌ آن اقدام کرد؟‌ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که نقش کاورلتر و یا نامه پوششی به حدی اهمیت دارد که می‌تواند در پذیرش و یا رد شما مهم‌ترین تأثیر را داشته باشد.

به دلیل همین تأثیر بسیار مهم، ضروری است که دانشجویان با جدیت کامل کاورلتر خود را تهیه کنند. در یک کاورلتر معمولاً مواردی همچون هدف از ادامه تحصیل، اطلاعات شخصی، نوع ادامه تحصیل و … ذکر خواهد شد. کاورلتر کاربردهای متفاوتی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

حتما بخوانید: همه چیز در مورد استارلینک

کاورلتر جهت اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌ها

کاورلتر را می‌توان بهترین وسیله جهت ارائه مشخصاتی دانست که امکان ارائه آن‌ها در رزومه وجود ندارد. با استفاده از کاورلتر یا نامه پوششی شما می‌توانید در مورد شرایط خاص و غیرعادی و همچنین مواردی که ممکن است در ادامه تحصیل شما خللی ایجاد کرده باشند صحبت کنید.

یکی از مهم‌ترین مواردی که ممکن است برخی از دانشجویان با آن روبه‌رو شوند، فاصله یا gap تحصیلی است. گپ تحصیلی به دلایل مختلفی همچون سربازی،‌ فوت عزیزان و یا مشکلات دیگر رخ می‌دهد.

اگر شرایط شما موجب ایجاد گپ تحصیلی شده است،‌ باید تمامی دلایل مربوط به این موضوع را به صورت کامل در کاورلتر خود ذکر کنید. این امر کمک خواهد کرد تا از رد شدن کیس شما به دلیل فاصله تحصیلی جلوگیری شود.

عامل دیگری که می‌توان در یک کاورلتر به آن اشاره کرد، دلایل مربوط به مواردی همچون پایین بودن نمرات، مردود شدن و یا افت تحصیلی شدید است. وجود هر یک از این موارد می‌تواند موجب رد شدن کیس اپلای شما شود. اگر مشمول چنین شرایطی هستید، باید دلیل مربوطه را به شکل کامل در کاورلتر ذکر کنید.

کلیک کنید: فیلوفوبیا چیست؟

نوشتن نامه کاورلتر

مطلب مفید: بهترین سایت های تولید محتوای متنی

کاورلتر جهت منتشر کردن تحقیقات علمی

یکی از مهم‌ترین نقش‌های کاورلتر یا نامه پوششی، ارائه توضیحات مدنظر به سردبیر نشریه یا مدیران کنفرانس‌های مختلف است. در این نوع کاورلتر باید اطلاعات کاملی از خودتان را به صورت کاملاً رسمی ارائه دهید. با کمک این نوع کاورلتر، نوع تحقیق و همچنین میزان اهمیت آن برای سردبیران و یا مدیران همایش‌های مختلف روشن خواهد شد.

این نوع کاورلترها با کاورلترهای مربوط به جذب و پذیرش دانشجو تفاوت دارند. همان‌طور که گفته شد، در کاورلترهای دانشگاهی‌ معمولاً مواردی همچون دلیل وجود نمرات بد، مردودی و … ذکر خواهد شد در حالی که برای نوشتن یک کاورلتر تحقیقاتی باید موارد زیر رعایت شود:

  • مشخص کردن تمامی مراحلی که برای انجام تحقیق مورد نیاز بوده است.
  • مشخص کردن تمامی منابع پرداخت هزینه‌های تحقیق و یا مطالعه مدنظر
  • مشخص کردن کلیه اطلاعات تماس
  • توضیحات کلی در مورد دلایل اصلی انجام تحقیق
  • مشخص کردن نام منبع نشری که قصد دارید تحقیق مدنظر در آنجا انتشار یابد
  • رعایت کلیه قوانین ویراستاری مربوط به انتشارات مدنظر
  • مشخص کردن نام ویراستار
  • توضیحات کلی در مورد فواید تجاری، علمی و یا اجتماعی نتایج مطالعه

از دست ندهید:‌ ارائه آسانسوری چیست؟

Job cover letter یا کاورلتر جاب افری

یکی دیگر از انواع کاورلتر یا نامه پوششی،‌ کاورلتر شغلی است. هدف اصلی از ارائه و نوشتن این نوع کاورلتر، اقدام برای پیدا کردن یک جاب افر خواهد بود. اگرچه ارائه رزومه در بحث پیدا کردن شغل نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، اما نباید از کاورلتر نیز چشم‌پوشی کرد.

در بسیاری از کشورهای اروپایی ارائه کاورلتر در کنار رزومه یک ضرورت برای افرادی است که به دنبال شغل مناسب می‌گردند. کاورلترهای شغلی نیز از قوانین خاصی تبعیت می‌کنند. رعایت این قوانین می‌تواند احتمال انتخاب شدن شما را افزایش دهد. بعضی از این قوانین و ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

  • عدم کپی کاورلتر از کاورلترهای موجود در اینترنت و یا سایر همکاران
  • مشخص کردن تمامی اهداف آتی و چگونگی کمک به بهبود بخش مورد نظر
  • ارائه مشخصات کامل در مورد مهارت‌های شغلی

از دست ندهید: معرفی کسب درامد دلاری

اصلی‌ترین پرسش‌های مورد نیاز در یک کاورلترکاورلتر جهت منتشر کردن تحقیقات علمی

در بخش قبلی سه مدل اصلی کاورلتر را مقایسه کردیم و در مورد ویژگی‌های هر یک از آن‌ها نکاتی را به شما ارائه کردیم، اما به راستی اصلی‌ترین پرسش‌هایی که در یک کاورلتر باید به آن‌ها پاسخ داد چیست؟ آیا می‌توان تنها به سوابق شغلی و یا تحصیلی بسنده کرد؟

در تمامی مدل‌های کاورلتر یا نامه پوششی، باید به دو پرسش اصلی پاسخ دهید. اولین و مهم‌ترین پرسش این است که هدف شما از انجام امر مربوطه (چه تحصیلی و چه شغلی) چیست؟‌ دومین سؤالی که باید به دقت پاسخ داده شود این است که چرا فرد مدنظر باید شما را به عنوان فرد برگزیده انتخاب کند؟ در واقع چه مواردی باعث برتری شما نسبت به سایر افراد شده است؟

کلیک کنید:‌ نقش قانون نردبان برای تصمیم گیری

مهم‌ترین بخش‌های یک کاورلتر تحصیلی

به علت اینکه کاورلترهای تحصیلی بیشترین اهمیت را در بین کاورلتر یا نامه‌های پوششی دیگر دارند، در این قسمت به معرفی مهم‌ترین بخش‌های یک کاورلتر تحصیلی خواهیم پرداخت. آشنایی با این بخش‌ها می‌تواند به شما در نوشتن یک کاورلتر مناسب کمک کند.

کاورلتر جذاب باعث خواهد شد تا استاد و یا منبعی که رزومه و سوابق تحصیلی شما را بررسی می‌کند،‌ اطلاعات واضح‌تری از شرایط موجود به دست بیاورد. با یک کاورلتر درست و مناسب می‌توانید بدون نیاز به تلاش خاصی، رضایت اعضای دانشگاه را به دست آورید.

بخش اول: معرفی‌نامه

در این بخش از کاورلتر همان‌طور مشخص است، باید به معرفی کامل خود بپردازید. مشخصاتی همچون نام، شرایط تحصیلی کنونی، شرایط شغلی، مهم‌ترین مهارت‌ها و مقالات ارائه شده به صورت بین‌المللی در بخش معرفی‌نامه قرار خواهند گرفت.

بخش دوم: پایان‌نامه

این بخش را می‌توان اصلی‌ترین بخش از کاورلتر یا نامه پوششی دانست. بهتر است این بخش پس از دفاع پایان‌نامه نوشته شود تا در روند کلی تهیه کاورلتر مشکلی پیش نیاید. در این بخش باید تمامی جزئیات مربوط به پایان‌نامه خود را بنویسید. از جمله:

  • موضوع کلی پایان‌نامه
  • فهرست‌بندی‌ها
  • مقالات مربوطه
  • کلیه کنفرانس‌هایی که با استفاده از مقاله مذکور در آن شرکت کرده‌اید

بسیاری از دانشجویان سعی می‌کنند تا این بخش را به شکل فوق تخصصی بنویسند. این راهکار درستی نیز زیرا تعدادی از بررسی‌کنندگان کاورلتر شما هیچ زمینه‌ای در تخصص گفته شده در پایان‌نامه ندارند و همین ممکن است موجب سردرگمی آنان شود.

حتما بخوانید: سایت های اجاره ماشین در تهران

بخش سوم: کلیه تجارب آموزشی

این بخش همان گونه از نام آن مشخص است باید به کلیه سوابق آموزشی شما بازگردد. می‌توانید کلیه مراحل آموزش و همچنین ایده‌های خود برای آموزش به دیگران را در این قسمت بیاورید. این بخش نباید زیاد طولانی باشد و یک الی دو پاراگراف کافی خواهد بود.

تجارب آموزشی می‌توانند تأثیر دوچندانی بر احتمال جذب شما داشته باشند. بسیاری از دانشگاه‌های خارجی ابتدا افرادی را در اولویت قرار می‌دهند که در این زمینه کار کرده باشند. حتی شانس دریافت مواردی همچون کمک‌هزینه‌های تحصیلی نیز در کیس چنین افرادی بیشتر خواهد بود.

بخش چهارم:‌ کلیه تجارب شغلی

شاید فکر کنید چون کاورلتر یا نامه پوششی مربوطه از نوع تحصیلی است، نباید نامی از تجارب شغلی خود در آن بیاورید، باید بگوییم که کاملاً اشتباه می‌کنید، زیرا ثبت کردن تجارب شغلی می‌تواند راهی مناسب برای جذب نظر اساتید مربوطه باشد.

ثبت تجارب شغلی موجب خواهد شد تا هیئت بررسی با روند شرکت شما در کارهای گروهی آشنا شوند؛ بنابراین، سعی کنید تجارب شغلی خود را (هرچند کوچک) در این قسمت بیاورید.

از دست ندهید: بهترین آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران

بخش نهایی: جمع‌بندی

در این بخش همانند بسیاری از نامه‌ها و مقالات باید سخن خود را با یک جمع‌بندی کامل و شفاف به پایان برسانید. خلاصه‌ای کوتاه از کل مباحث گفته شده به همراه آدرس شبکه‌های اجتماعی شما می‌تواند بهترین گزینه برای نوشتن این بخش باشد.

تفاوت بین کاورلتر و resume

تفاوت بین کاورلتر و resume

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که دانشجویان متقاضی با آن روبه‌رو خواهند شد این است که تفاوت اصلی بین کاورلتر و رزومه در چیست؟‌ مهم‌ترین تفاوت این دو مطلب را می‌توان به زمان مخصوص هرکدام از این متن‌ها دانست.

در حالی که رزومه معمولاً به گذشته شخص می‌پردازد و کلیه تجارب او را در بر دارد، کاورلتر بیشتر در مورد اهداف آینده و نحوه مواجهه با مشکلات پیش رو صحبت می‌کند. کاورلتر قرار است اطاعاتی را در مورد این که در آینده قصد دارید چه کاری را انجام دهید به سایرین ارائه می‌کند.

متون resume معمولاً به شکل کاملاً فهرستی و خلاصه نوشته‌ خواهند شد در حالی که کاورلتر این‌گونه نیست و باید به طور کامل در مورد هر یک از بخش‌های گفته شده در قسمت قبل توضیحاتی را ارائه دهید. کاورلتر و رزومه تکمیل‌کننده یکدیگر هستند ولی یک سری تفاوت‌های جزئی باید در نوشتن هر یک از آن‌ها رعایت شود.

حتما مطالعه کنید:‌ تکنیک‌های حل مسئله

سخن پایانی

در این متن سعی کردیم به صورت مختصر در مورد کاورلتر یا نامه پوششی با شما سخن بگوییم. همان‌طور که در ابتدای متن نیز گفته شد، امروزه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان، ارائه کاورلتر را برای ادامه روند پذیرش دانشجو ضروری می‌دانند.

این نامه باید به همراه سایر مدارک  مدنظر دانشگاه و رزومه دانشجو ارسال شود. به علت اهمیت بسیار زیاد کاورلتر نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. با توجه به روش‌های گفته شده در متن می‌‌توانید نسبت به تهیه یک نامه پوششی جذاب اقدام کنید تا فرایند کلی جذب شما توسط دانشگاه سریع‌تر طی شود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *