معرفی بهترین ورزشگاه های ایران که باید بدانید!

بهترین استادیوم های ورزشی ایران

نمی‌توان از نقش ورزشگاه‌ها در گسترش ورزش کشور چشم‌پوشی کرد. ورزشگاه‌ یا استادیوم را می‌توان مهم‌ترین محل برگزاری تمرینات و مسابقات ورزشی دانست که اهمیت بسیار زیادی در زمینه افزایش آمار ورزش در یک کشور دارند. شناخت استادیوم های ورزشی ایران یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که هر فرد علاقه‌مند به ورزش،‌ باید نسبت به آن اقدام کند.

خوشبختانه، در سال‌های اخیر و با تلاش‌های صورت گرفته،‌ استادیوم‌های بسیار مدرن و پیشرفته‌ای در کشور عزیزمان طراحی و ساخته شده‌اند. برخی از این استادیوم‌ها (مانند استادیوم امام رضا (ع)) از جدیدترین تکنولوژی‌های روز در زمینه معماری استادیوم بهره می‌برند. با ما در این متن همراه باشید تا به معرفی بهترین استادیوم‌های ورزشی ایران بپردازیم.

مطلب مرتبط: معروف‌ترین مکان‌های تاریخی ایران

 

ورزشگاه آزادی تهران

ورزشگاه آزادی تهران

ورزشگاه آزادی تهران (Azadi soccer Stadium) قدیمی‌ترین ورزشگاه با ساختار مدرن در کشور است. تاریخ ساخت این ورزشگاه به سال 1353 و آغاز بازی‌های آسیایی در ایران باز می‌گردد. ساختار بسیار ویژه و مقاوم این ورزشگاه موجب شده تا بعد از گذشت چند دهه از ساخت آن، هنوز هم به عنوان یکی از برترین استادیوم های ورزشی کشور شناخته شود.

استادیوم آزادی تهران جزئی از مجموعه ورزشی آزادی (azadi sport complex) محسوب می‌شود. این ورزشگاه تقریباً‌ از ابتدای شروع به کار خود، میزبان بازی‌های تیم ملی ایران و تیم‌های فوتبال استقلال و پرسپولیس بوده است.

در سال 2010 مجله ورزشی bleacher report این ورزشگاه را در فهرست ۲۰ استادیوم برتر جهان قرار داد. اگرچه ظرفیت کلی این ورزشگاه هنوز به شکل صحیح تخمین زده نشده است،‌ اما همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ورزشگاه‌های جهان شناخته می‌شود. در ادامه متن معرفی برترین استادیوم های ورزشی ایران به ورزشگاه نقش جهان اصفهان می‌پردازیم.

از دست ندهید:50 تا از زیباترین سواحل جهان

 ورزشگاه نقش جهان اصفهان

ورزشگاه نقش جهان اصفهان

به طور قطع می‌توان گفت که پس از استادیوم آزادی، ورزشگاه نقش جهان اصفهان یکی از شناخته‌ شده‌ترین ورزشگاه‌های کشور محسوب می‌شود. این ورزشگاه نیز همانند ورزشگاه آزادی یک ورزشگاه چندمنظوره است، بدین معنی که می‌توان از آن برای برگزاری مسابقات دو و میدانی، فوتبال و … استفاده نمود.

ظرفیت کلی این ورزشگاه برابر با هفتاد و پنج هزار نفر است که آن را پس از آزادی به دومین ورزشگاه بزرگ کشور تبدیل می‌کند. یکی از مهم‌ترین حواشی مربوط به این استادیوم، مدت زمان مورد نیاز برای تکمیل آن بوده است. همین امر موجب شده تا کنفدراسیون فوتبال آسیا چندین سال قبل این ورزشگاه را از لحاظ رتبه ایمنی، رد کند.

طرح اولیه ساخت این ورزشگاه به سال 1367 باز می‌گردد. زمانی که وجود یک ورزشگاه بسیار مدرن و مناسب در استان اصفهان به شدت حس می‌شد. در سال 1372 مراحل ساخت به طور آهسته‌ای آغاز شده و فونداسیون اصلی بنا ایجاد شد.

از دست ندهید: بهترین مدرسه فوتبال دخترانه در تهران

به دلیل تأخیرهای مداوم پیمانکاران ایرانی و چینی، ساخت این ورزشگاه تا سال 1393 طول کشید. همین امر موجب شده تا بخشی از ورزشگاه از لحاظ ایمنی و عمر مفید دچار مشکلات عدیده‌ای شود، اما به علت ضرورت و اهمیت بسیار زیاد وجود این استادیوم،‌ طرح‌هایی برای نوسازی دوباره آن در دست اقدام است. ورزشگاه پارس شیراز، مقصد بعدی ما در زمینه معرفی برترین استادیوم های ورزشی ایران خواهد بود.


ورزشگاه پارس شیراز

ورزشگاه پارس شیراز

این ورزشگاه در استان فارس و در نزدیکی شهر شیراز واقع شده است. ظرفیت استادیوم پارس شیراز به پنجاه هزار نفر می‌رسد و بازی‌های تیم فجر سپاسی شیراز در این ورزشگاه برگزار می‌شود. تاریخ ساخت این ورزشگاه به دهه هفتاد باز می‌گردد.

دولت وقت با اختصاص بودجه شصت میلیارد ریال، دستور ساخت این ورزشگاه را داد، اما متأسفانه همانند ورزشگاه نقش جهان اصفهان، روند ساخت این ورزشگاه نیز به کندی پیش رفت. در سال‌های اخیر و با اعطای بودجه پانصد میلیارد ریالی، بالاخره کار ساخت ورزشگاه به پایان رسید و در سال 1396 درهای ورزشگاه برای تماشاگران مشتاق باز شد.

با توجه به ظرفیت پنجاه هزار نفری این ورزشگاه، می‌توان گفت که استادیوم پارس شیراز از نظر ظرفیت، چهارمین ورزشگاه کشور است. ساختار معماری استادیوم پارس شیراز با استفاده از مدل معماری Ramp  تهیه شده است. این ساختار امکان استفاده از سقف‌های پارچه‌‌ای را برای این استادیوم فراهم می‌کند.

مرکزیت این استادیوم را یک زمین فوتبال با اندازه‌های استاندارد در برگرفته است و دور این زمین نیز، یک پیست دو و میدانی قرار دارد.

معرفی مدرسه بسکتبال در تهران

ورزشگاه غدیر اهواز

ورزشگاه غدیر اهواز

ظرفیت استادیوم غدیر اهواز نیز مشابه استادیوم پارس شیراز بوده و این ورزشگاه گنجایش پنجاه هزار نفر را دارد. تیم استقلال خوزستان از این ورزشگاه جهت انجام بازی‌های خود استفاده می‌کند. محیط کلی ورزشگاه حدوداً چهل و چهار هکتار است و می‌توان آن را جزو برترین استادیوم های ورزشی ایران دانست.

ساخت این ورزشگاه هفده سال طول کشید و در سال 1390 برای اولین بار میزبان بازی بین استقلال اهواز و تیم ملی جوانان بود. یکی از موارد بسیار مناسبی که در این ورزشگاه رعایت شده است را می‌توان تعبیه امکانات رفاهی مناسب برای تماشاگران دانست.

این ورزشگاه از یک پارکینگ با ظرفیت دو هزار خودرو بهره می‌برد که برای استادیومی به این اندازه واقعاً بی‌نظیر است. دور زمین چمن استادیوم (همانند بسیار از ورزشگاه‌های دیگر) یک پیست مخصوص دو و میدانی قرار گرفته که علاقه‌مندان این ورزش، از آن استفاده می‌کنند.

مطالعه کنید: بهترین باشگاه اسکیت در تهران

ورزشگاه یادگار امام

ورزشگاه یادگار امام

دریافت نشان استاندارد A از سمت کنفدراسیون فوتبال آسیا خود نشان دهنده کیفیت بسیار بالای ورزشگاه یادگار امام تبریز است. این ورزشگاه را می‌توان استادیوم اولین‌ها در ایران خواند، زیرا اولین بلیط اینترنتی، اولین سیستم گرمایش چمن و اولین استفاده از روشنایی‌های فراتر از سطح استاندارد در کشورمان، درون این ورزشگاه رخ داده است.

ورزشگاه یادگار امام تبریز گنجایشی برابر با شصت و شش هزار نفر دارد که آن را در رتبه سوم ورزشگاه‌های بزرگ کشور قرار می‌دهد. ساخت این ورزشگاه هفت سال طول کشیده است. معماری خاص آن (به علت قرار گرفتن در محیط بین دره‌ای) موجب شده تا همواره از این ورزشگاه به عنوان یکی از ورزشگاه‌های ویژه ایران اشاره شود.

مطالعه کنید: شخصیت شناسی DISC چیست؟

ورزشگاه فولاد خوزستان

ورزشگاه فولاد خوزستان

Foolad Arena

یا ورزشگاه فولاد، ششمین ورزشگاه بزرگ کشور و جزو مهم‌ترین استادیوم های ورزشی ایران است. این ورزشگاه خانه تیم فولاد خوزستان محسوب می‌شود و این تیم تمام بازی‌های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار می‌کند. اگرچه تاریخ دقیق شروع ساخت این ورزشگاه به طور قطع مشخص نیست،‌ اما افتتاح آن به سال 1397 باز می‌گردد.

ظرفیت کلی فولاد آرنا سی هزار نفر است. یکی از نکات جالب توجه در این ورزشگاه، نبود هیچ‌گونه پیست دو و میدانی (برخلاف اکثر ورزشگاه‌های اشاره شده) است. دیزاین و طراحی کلی ورزشگاه شباهت بسیار زیادی به ورزشگاه‌های مدرن اروپایی (به خصوص ورزشگاه تیم بایرن مونیخ یا آلیانتس آرنا) دارد.

مهم‌ترین ضعف این ورزشگاه را می‌توان دور بودن آن از شهر دانست. این مشکل موجب شده است تا بسیاری از طرفداران نتوانند در زمان دلخواه خود به ورزشگاه برسند. از این ورزشگاه با نام ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان نیز یاد می‌شود.

مطالعه کنید: بهترین مارکت پلیس های ایرانی

ورزشگاه تختی تهران

ورزشگاه تختی تهران

استادیوم تختی تهران توسط معماری با نام جهانگیر درویش و برای استفاده در سری بازی‌های آسیایی سال 1974 طراحی شد. برای حدود بیست و پنج سال، این استادیوم، تنها استادیوم سرپوشیده کشور محسوب می‌شد. ظرفیت کلی ورزشگاه تختی تهران حدوداً سی هزار نفر است.

ساختار کلی این ورزشگاه نسبت به سایر استادیوم‌‌های ورزشی ایران تفاوت بسیار زیادی دارد. این استادیوم به گونه‌ای ساخته شده است که کل جمعیت تماشاگران، در سمت غرب ورزشگاه قرار بگیرند، در واقع سمت شرق ورزشگاه بدون صندلی و جهت برگزاری مراسم‌های خاص (استیج) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطلب مفید: بایدها و نبایدهای رژیم اتکینز

ورزشگاه شهدای مس کرمان

ورزشگاه شهدای مس کرمان

مالک اصلی این استادیوم، باشگاه ورزشی مس کرمان است. ظرفیت استادیوم شهدای مس کرمان در زمان تکمیل سی هزار نفر خواهد بود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این استادیوم می‌توان به عدم وجود پیست دو و میدانی اشاره کرد که می‌تواند راهکار مناسبی برای بهبود دید تماشاگران باشد.

 

 

مطلب مفید: راه های تحصیل در خارج از کشور

ورزشگاه امام رضا مشهد

ورزشگاه امام رضا مشهد

مدرن‌ترین ورزشگاه کشور را می‌توان ورزشگاه امام رضا در شهر مشهد دانست. این ورزشگاه با توجه به طراحی بسیار جذاب، بهره برداری از چمن فوق‌العاده با کیفیت، امکانات رفاهی عالی برای تماشاگران و سقف پوشیده، توانسته است رتبه استاندارد a+ را از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کند.

بودجه مربوط به ساخت این ورزشگاه دویست میلیارد تومان تخمین زده شده است. بر طبق آمار اعلام شده، گنجایش این ورزشگاه در حالت عادی بیست و هفت هزار نفر خواهد بود. در ساخت این ورزشگاه از چندین شرکت معتبر و بزرگ اروپایی کمک گرفته شده است. چمن ورزشگاه از کشور آلمان، سقف از کشور فرانسه و صندلی‌های آن از کشور اسپانیا خریداری شده‌اند.

مطالعه کنید: جامع‌ترین سایت‌های خرید کتاب‌ کمک درسی

سخن پایانی

در این متن سعی کردیم شما را با بهترین استادیوم های ورزشی ایران آشنا کنیم. همان‌طور که در ابتدای متن نیز گفته شد، خوشبختانه در سال‌های اخیر توجه زیادی به امر بازسازی و ساخت و ساز استادیوم‌های ورزشی شده است.

اگرچه برخی از استادیوم‌های ذکر شده در مبحث ایمنی و یا سلامت چمن ورزشگاه دچار مشکل هستند، اما می‌توان نسبت به انجام بازسازی و به کارگیری ابزارآلات جدید جهت بهبود امکانات، امیدوار بود. این امر به ویژه جهت میزبانی بازی‌های بزرگ آسیایی و جهانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

2 پاسخ

  1. با درود .من واقعا از مسعولان اصفهان و شیراز تعجب میکنم .حیف از این دو ورزشگاه بسیار زیبا ک با این سقف مسخره خرابش کردن‌.سوالم اینه آیا سقف ورزشگاه مشهد و اهواز رو ندیدین ؟اخه این چه سقفیه ک زدین .سقف باید کاملا افقی باشه ک بیشتر پوشش رو بده .الان عکس از بالای این دو ورزشگاه رو ببینید ورزشگاه شیراز فقط نصفه بالایی طبقه دوم رو پوشش میده ،طبقه پایین ک بلیط گرونتری میخرن باید کاملا زیر آفتاب و بارون باشن واقعا مسخره است.البته من مطمعن هستم اگر بارون بیاد کاملا طبقه بالا و پایین تماشاگران خیس میشن.حیف از این ورزشگاههای زیبا ک خرابش کردین .خداکنه ک مسعولان ورزشگاه مس کرمان از یه شرکت خوب خارجی دعوت کنن ک سقف خوب و زیبا با پوشش کامل درست مثل ورزشگاه مشهد و اهواز بزنن برای ورزشگاه مس آره نا .

  2. با سلام و درود واقعا از مسعولان می خواهیم از کشور قطر معمارهای با تجربه به کشور عزیزمان ایران بیارن و با پشتیبانی ملت وتمامی مسعولان ورزشی دست به دست هم بدیمو ورزشگاه هایی مثل ورزشگاه ها قطر بسازیم و میزبان مسابقات جام جهانی بشم مگه ما توان اینکار را نداریم ما می توانیم ثروت بزرگ را بعد از نفت از این ورزشگاه ها به دست آوریم انشا الاه به این حرف ها من توجه شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *