۲۰ مزیت مشاوره فردی برای تصمیمات سخت زندگی که باید بدانید

20مزیت مشاوره فردی برای تصمیمات سخت زندگی

در هر مرحله‌ای از زندگی که باشید، غیرممکن است که گاهی دلتان نخواهد فریاد بزنید و حرفای دلتان را به کسی بگویید. متاسفانه ذهنیت جامعه ما به این سمت پرورش یافته که فقط افرادی نزد مشاور مراجعه می‌کنند که دارای مشکلات روحی و روانی هستند و یا افسردگی شدید دارند.

در صورتی که اگر شما یک مشاور مجرب در زندگی خود داشته باشید، می‌توانید در تمام زمینه‌ها با او به گفتگو بپردازید و خیالتان از بابت تبعات پس آن راحت باشد. انتخاب ها، رویدادهای غیرقابل پیشگیری، تصمیم‌ها و غیره مواردی هستند که بر روان ما تاثیر می‌گذارند و بنابراین برای کاهش فشار روانی، مشاوره فردی بهترین انتخاب است.

در این مقاله به تعریف مشاوره فردی و مزایای استفاده از آن در تصمیمات مهم زندگی پرداخته‌ایم و از شما عزیزان دعوت می‌کنیم تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

مطالعه کنید: رموز زبان بدن که نمی‌دانستید

 

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی فرصتی برای دریافت حمایت و رشد در دوران چالش برانگیز زندگی برایتان به ارمغان می‌آورد. مشاوره فردی می‌تواند به فرد کمک کند تا در بسیاری از موضوعات شخصی در زندگی نظیر افسردگی، اضطراب، خشم، چالش‌های ازدواج، مشکلات والدین، تغییرات شغلی و غیره مقابله کند و فرایندی است که مراجعان از طریق آن به صورت انفرادی و کاملا محرمانه با یک پزشک متخصص آموزش دیده صحبت و باورهای و رفتارهای خود را کشف می‌کنند.

حتما بخوانید: چگونه از زندگی بیشتر لذت ببریم؟

چه کسانی نیاز به مشاوره فردی دارند؟

چه کسانی نیاز به مشاوره فردی دارند؟

با مشکلات جامعه امروزی، تمام افراد نیاز است تا حداقل یک مشاور امین در زندگی داشته باشند تا در مواقع ضروری به آن فرد مراجعه کنند. اما افرادی که دچار اختلالات زیر هستند، توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر به دنبال یک مشاور خود رفته و مراجعه نمایند. یادتان باشد که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و هر چه سریع‌تر مشکل خود را بشناسید و به مشاور مراجعه کنید، سریع‌تر می‌توانید روند بهبود خود را طی نمایید.

  • اعتیاد به موادمخدر، الکل، دارو و…
  • افسردگی و اضطراب
  • خشم
  • مسائل مربوط به تعدیل، انتقال به مکان جدید یا شروع یک کار جدید

  • اختلالات تغذیه‌ای و تغییر در میزان اشتها
  • اختلالات هویت جنسی
  • سو استفاده بدنی
  • مشکلات در روابط
  • اندوه از ضرر و زیان و از دست دادن عزیزان

از دست ندهید: بهترین روانشناسان ایران

مزیت‌های مشاوره فردی

۲۰ مزیت مشاوره فردی در زندگی

به طور کلی اهداف مربوط به مشاوره شامل ۵ هدف عمده تسهیل تغییر رفتاری، تقویت فرایند تصمیم گیری، تقویت توانایی فرد برای ایجاد و نگه داشتن روابط، افزایش کارایی و در نهایت توانایی فرد برای مقابله با شرایط موجود است. در ادامه به طور جامع به مزیت‌های انجام مشاوره فردی پرداخته شده است:

  1.  افزایش خودآگاهی فردی: یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اهداف مشاوره در این است که شخص به درک درستی از خود و احساساتش برسد. او یاد می‌گیرد که نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد و با طرز فکر مثبت و جدیدی آشنا شود.

  2. تشویق به خوداکتشافی: با مشاوره فردی، فرد باورها، ارزش‌های وجودی و اهداف خود را کشف می‌کند و خودش را شخصی منحصر به فرد می‌یابد.


  3. افزایش مهارت‌های ارتباطی: شخصی که اعتماد به نفس پایین در روابط عاطفی و اجتماعی دارد، معمولا خجالتی است و قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیست. با کمک مشاور، شما یاد می‌گیرید که چگونه مهارت‌های کلامی، رفتاری و بدنی خود را برای ارتباط با سایرین افزایش دهید.


  4. استفاده از مهارت‌های ارتباطی سالم: مراجع کننده در مشاوره فردی می‌آموزد که چگونه مرزهای شخصی خود را تعیین کند، چگونه یک شنونده همدل و خوب باشد، در چه مواقعی قاطعیت به خرج دهد و…


  5. آموزش نحوه کنترل زندگی: در مشاوره فردی چندین هدف دنبال می‌شود اما شاید بتوان گفت مهم‌ترین دستاورد آن، آموزش نحوه کنترل زندگی و مهارت‌های مقابله با شرایط و موقعیت‌های چالش برانگیز است.


  6. افزایش مهارت تصمیم گیری: در مشاوره‌های فردی، فرد یاد می‌گیرد چگونه بدون تحت تاثیر قرار گرفتن از دیگران تصمیم گیری کند و برای آینده خود برنامه ریزی نماید.


  7. دست‌یابی به یک دید واقع بینانه: مشاور به شما کمک می‌کند تا با توجه به توانایی‌های ذاتی و موقعیتی که در آن هستید، هدف تعیین کنید و حقایق زندگی خود را بپذیرید.


  8. تغییر دیدگاه منفی به مثبت: زمانی که سلامت روان فرد افزایش یابد، دیدگاه‌ها و نگرش‌های منفی و مخدوش او نیز با نگرش‌های سازنده و مثبت تغییر می‌کنند؛ در نتیجه شخص نحوه غلبه بر افسردگی، وسوسه موادمخدر، بدبینی، کاهش رفتارهای ناسالم و کنترل پرخاشگری را می‌آموزد.


  9. کمک به تغییر رفتار: ویلیام گلاسر معتقد است که شخصیت هر فرد از رفتار، منطق و روان آن فرد نشئت می‌گیرد. رفتار را با کمک مشاور می‌توانید تغییر دهید و بهبود ببخشید؛ برای تغییر منطق نیاز به آگاهی و کتاب خواندن بسیار دارید و برای تغییر روان که از همه دشوارتر است، حتما باید به روانکاو مراجعه نمایید.


  10. شناسایی محدودیت ها: بسیاری از افراد برای مواردی که مرتبط با مهارت‌های اجتماعی و روابط است از مشاور کمک می‌گیرند. شناسایی محدودیت‌ها به شما کمک می‌کند مرزبندی درستی از روابط برای خود ایجاد کنید و بدانید که چه وقت و چگونه از آن استفاده کنید.


  11. دریافت کمک بدون جانب داری: اطرافیان معمولا به دلیل علاقه‌ای که به شما دارند ناخواسته دچار جانب داری می‌شوند و راجع به شما قضاوت نمی‌کنند اما در صحبت کردن با یک مشاور، می‌توانید مطمئن باشید که او بی‌طرفانه درمورد شما و مشکل‌تان قضاوت خواهدکرد.


  12. افزایش انعطاف پذیری: در جلسات مشاوره، ارزش‌ها و عقاید فرد که بر روی آن‌ها تعصب دارد مورد بررسی و کنکاش قرار می‌گیرد؛ بنابراین این ارزش‌ها برای تغییر آماده می‌شوند و در نهایت فرد فضای بیشتری برای انعطاف‌پذیری کسب می‌کند.


  13. تعیین اهداف و چشم انداز: در جلسات مشاوره فرد یاد می‌گیرد اهدافی را برای خود تعیین کند که در پیشبرد آن‌ها توانایی داشته باشد. درواقع مشاوره فردی به فرد کمک می‌کند تا اهداف خود را شفاف‌سازی کند و ایده‌ها و استراتژی‌هایی ارائه دهد که به او در رسیدن به هدف کمک کند.


  14. کاهش میزان استرس: به طور معمول نشان داده شده که فرد پس از پایان جلسات مشاوره، احساس سبکی کرده و از میزان استرس او تا حد زیادی کاسته شده است. یادتان باشد که استرس از رویدادها و وقایع می‌آید و اگر نتوانیم آن را خوب مدیریت کنیم، تبدیل به ترس خواهدشد.


  15. توانایی بخشش دیگران: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های مشاوره در این است که فرد علاوه بر خودآگاهی، نسبت به اطرافیان خود نیز آگاه‌تر می‌شود و درک بهتری از سایر آدم‌ها پیدا می‌کند. به همین دلیل فرد این توانایی را می‌یابد که اشتباهات دیگران را ببخشد و روابط بهتری با اطرافیان برقرار کند.


  16. کمک به تصمیم گیری درست: کیفیت زندگی شما را کیفیت تصمیم گیری های‌تان مشخص می‌کند و کیفیت تصمیم گیری شما ارتباط مستقیم با منطق و احساس شما دارد. درست است که روانشناسان هیچگاه به شما نمی‌گویند کدام مسیر را انتخاب کنید، اما شما را به سمتی سوق می‌دهند که با منطق و احساس واقع بینانه بتوانید بهترین تصمیم را در زندگی بگیرید.


  17. بهبود توانایی خودشکوفایی: خودشکوفایی به این معناست که توانایی بیان احساسات خود را بدون آسیب رساندن به دیگران داشته باشیم. قهر کردن یکی از خطرناک‌ترین رفتارها است و به جای آن می‌توانید یاد بگیرید که چگونه ناراحتی خود را بیان و آن را ابزار کنید.


  18. حفظ تعادل در زندگی: شخصیت هر کدام از ما از سه بخش والد، کودک و بالغ تشکیل شده است. اگر بعد والد در یک نفر پررنگ باشد، آن شخص تمایل بیش از حد به کنترل دیگران، حمایت بیش از حد از آن‌ها و انتقاد از اطرافیان دارد. اگر بعد کودک در یک شخص پررنگ باشد آن شخص تمایل به دروغگویی، بی‌خیالی و وابستگی بیش از حد پیدا می‌کند و اگر شخصی بتواند رفتار بالغانه از خود بروز دهد، یعنی به خوبی توانسته با ضمیر خودآگاه خود ارتباط برقرار کند. جلسات مشاوره فردی به شما نشان می‌دهد که کدام ویژگی در وجودتان پررنگ‌تر است و کمک می‌کند تا به تعادل و کنترل بر روی خود برسید.


  19. یادگرفتن توانایی همدلی با دیگران به جای همدردی: بسیاری از ما همدردی را با همدلی اشتباه میگیریم. همدلی به این معناست که شما به مشکل فردی گوش می‌دهید و در صورتی که پیشنهادی داشته باشید و یا کمکی از دست‌تان بربیاید، به آن شخص کمک می‌کنید. اما همدردی یعنی شما درد آن شخص را به خود گرفته و اجازه دهید که احساسات دیگران بر روی شما تاثیر بگذارد.


  20. افزایش هوش هیجانی: هوش هیجانی به معنای توانایی کنترل احساسات و متعادل کردن خودآگاهی درونی، ارتباطات اجتماعی، خودتنظیمی، انعطاف‌پذیری و در نهایت خلق و خوی عمومی است. شما با پیگیری مداوم جلسات مشاوره فردی می‌توانید با خودآگاهی، هوش هیجانی را افزایش داده و کنترل احساسات خود را در زندگی به دست بگیرید.

حتما مطالعه کنید: شخصیت شناسی دیسک چیست؟

سخن پایانی

در این مقاله به تعریف مشاوره فردی و مزیت‌های استفاده از آن برای تصمیمات دشوار زندگی پرداخته شد. اما یادتان باشد که قدم ابتدایی بسیار مهم، انتخاب یک مشاور باتجربه و حرفه‌ای است تا منابع‌تان اتلاف نشود. یک مشاور خوب باید قابل اعتماد، شنونده خوب، خوش صحبت، شوخ طبع و دقیق باشد. همچنین باید نسبت به مراجع کننده خود احساس همدلی داشته و به او احترام بگذارد. با این اوصاف می‌توانید مطمئن باشید که در مسیر درستی قدم برداشته‌اید و فقط با پیگیری روند درمان همراه و همگام مشاور خود، به آینده‌ای روشن امیدوار شوید.

از دست ندهید: بهترین مکان‌های تفریحی تهران

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *