۲۰ راز برای تهیه کباب کوبیده در خانه

رازهای پخت کباب کوبیده درخانه

کباب کوبیده برای ما ایرانی‌ها یک غذای اصیل همه پسند است؛ اصلا مگر امکان دارد ایرانی باشیم و عاشق کباب کوبیده، آن هم از نوع مرغوب و خانگی آن نباشیم؟ اما متاسفانه بلد بودن ترکیب اصلی این غذای خوشمزه در منزل، همانند آنچه در رستوران‌ها و کباب فروشی‌های مرغوب درست می‌کنند چندان کار ساده‌ای نیست؛ اما با دانستن فوت و فن‌ها و نکات طلایی که در این مقاله به شما آموزش داده می‌شود، احتمالا بتوانید تا حد زیادی با طرز تهیه کباب کوبیده آبدار و مجلسی آشنا شوید.

 

مطلب مرتبط: لیست غذاهای ایرانی

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و حرفه‌ای

معمولا کباب کوبیده اصیل ایرانی که از زمان قاجار آن را می‌شناسیم، با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود؛ ولی امروزه کباب را با گوشت گوساله نیز طبخ می‌کنند. در دستوری که در ذیل برای شما عزیزان آورده شده است، از مخلوط قلوه گاه گوشت گوسفندی و راسته گوشت گوساله که تقریبا می‌توان گفت بهترین ترکیب برای کباب کوبیده است، استفاده شده. با این ترکیب شما می‌توانید کباب کوبیده یکدست و با چربی متعادلی تهیه کنید.

مواد لازم برای کباب کوبیده

ازدست ندهید: پختن خورش فسنجان

مواد لازم برای ۴ نفر

  • پیاز ۵۰۰ گرم
  • قلوه گاه گوسفندی ۵۰۰ گرم
  • راسته گوساله ۵۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و سماق به مقدار کافی
  • گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
  • کره ۵۰ گرم

دستور پخت کباب کوبیده

حتما بخوانید: زیباترین سواحل جهان

دستور پخت

۱- ابتدا پیازها را پوست گرفته و آن‌ها را چرخ یا با رنده ریز رنده کنید. پس از اینکه پیازها را رنده یا چرخ کردید، حال نیاز است آب اضافی آن‌ها را از ظرف خارج کنید و در ظرفی جداگانه بریزید.

تهیه آب پیاز

حتما مطالعه کنید: بهترین سایت‌های تربیت کودک

۲- در مرحله دوم لازم است گوشت‌ها را چرخ کرده و در ظرفی مناسب قرار دهید. برای اینکه گوشت‌ها منسجم‌تر شوند پیشنهاد می‌گردد تا آن‌ها را دو بار چرخ کنید. سپس گوشت و پیازها را با هم ترکیب نمایید.

۳- حال زعفران دم کرده را همراه با مقداری فلفل و نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا کاملا یکدست شوند تا در زمان به سیخ کشیدن، از سیخ نریزد.

اضافه کردن زعفران به مخلوط کباب

از دست ندهید: چگونه کاریز ماتیک باشیم.

۴- پس از اینکه مایه کباب را به خوبی ورز دادید، حال نوبت به استراحت دادن آن است. در این مرحله نیاز است یک سلفون روی مواد بکشید و حداقل ۲ ساعت مواد را داخل یخچال قرار دهید تا اصطلاحا گوشت بیات شود و به سیخ بچسبد. پس از اینکه مایه دو ساعت استراحت کرد، آن را از یخچال خارج کرده و به مدت ۱۰ دقیقه مجدد ورز دهید.

۵- اکنون نوبت به سیخ کشیدن کباب‌ها می‌رسد؛ در این مرحله نیاز است تا ظرف حاوی آب پیاز را در کنار دست خود قرار داده و در هنگام به سیخ کشیدن مواد، دست خود را به وسیله آب پیاز مرطوب کنید. برای سیخ کشیدن، باید مقداری از مایه کباب را بردارید و از بالای سیخ شروع به فشار دادن مایه روی سیخ نمایید تا سیخ کباب به خوبی پوشش داده شود. در پایان، پس از اینکه سیخ کشیدن کباب‌ها تمام شد، با فشار انگشتان خود روی گوشت برآمدگی ایجاد کنید. اگر عجله‌ای ندارید، بهتر است که در این مرحله نیز سیخ‌های کباب را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار داده تا گوشت‌ها به سیخ بیشتر بچسبند.

۶- حال نوبت به آماده کردن ذغال‌ها است تا کاملا سرخ و یکدست شوند. پس از اینکه کباب‌ها را روی ذغال قرار دادید، نیاز است در ابتدا با سرعت کباب‌ها را باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد و سپس سیخ‌ها را به طور متداوم بچرخانید تا گوشت یکنواخت کباب شود. در مرحله آخر گوجه‌ها را نیز از وسط برش داده و به سیخ بکشید و آن‌ها را نیز کبابی کنید.

آماده سازی ذغال

حتما بخوانید: بایدها و نبایدهای روتین مراقبت از پوست

۷- در پایان کره را ذوب کرده و به وسیله یک برس تمیز بر روی کباب بمالید و سپس روی کباب‌ها مقداری سماق بپاشید. اکنون کباب‌های خوشمزه و آبدار شما آماده میل کردن هستند و شما می‌توانید با نان یا برنج آن را نوش جان نمایید.

فوتو فن‌های پخت کباب کوبیده

شاید مفید باشد: معروف‌ترین مکان‌های تاریخی ایران

فوت و فن‌های پخت کباب کوبیده در منزل

  • اگر ذغال‌ها نیمه خام یا خام باشند، کباب کوبیده پس از پخت بوی نامطبوع دود به خود می‌گیرد و همچنین روی کباب‌ها در این حالت دی اکسید کربن باقی می‌ماند که بسیار برای سلامتی مضر است.
  • به فاصله سیخ از ذغال حتما توجه داشته باشید؛ چرا که اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر فاصله زیاد باشد، گوشت خام می‌ماند.
  • وزن استاندارد هر کباب کوبیده معمولا بین ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است که البته این اندازه به پهنای سیخ و اندازه آن نیز بستگی دارد. یادتان باشد در صورتیکه بیش از حد مایه کباب روی سیخ قرار دهید، ممکن است کباب شما از روی سیخ بریزد و یا اینکه مغز پخت نشود. البته در صورتیکه کمتر از وزن ذکر شده نیز مایه کباب روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب بسوزد یا بسیار خشک شود.
  • اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش اصطلاحا وا نروند، بهتر است پس از به سیخ کشیدن، آن‌ها را یک ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
  • بهترین ترکیب برای استفاده در کباب، مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله است که باید نسبت آن‌ها ۳ به ۱ باشد. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید، کباب شما سفت و خشک می‌شود و اگر تنها از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید، چربی بیش از حد این گوشت موجب وا رفتن گوشت از سیخ می‌گردد.
  • اگر می‌خواهید کباب کوبیده حرفه‌ای درست کنید، توصیه می‌شود حداقل دو تا سه بار گوشت را چرخ کنید تا کاملا یکدست و منسجم شود. هر چه بیشتر گوشت ریز شود و هر چه بیشتر مایه ورز داده شود، کباب یکدست‌تر خواهد شد. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود که کباب کوبیده خودش را بگیرد و روی آتش نریزد.

حتما بخوانید: بهترین تمرین یوگا

  • بهتر است قبل از سیخ کشیدن گوشت، کمی سیخ را به وسیله آب پیاز یا آب نمدار کنید.
  • در برخی از دستورها ذکر شده که در مایه کباب از جوش شیرین استفاده شود، در صورتیکه جوش شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد و استفاده از آن توصیه نمی‌شود. همچنین از زردچوبه نیز نباید داخل مواد کباب استفاده کنید؛ فقط نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند.
  • اضافه کردن آرد سوخاری، آرد و یا حتی نان خشک ریز شده به مواد ترکیب شده، طعم لذیذ و حالت آبدار کباب را از بین می‌برد.
  • زیاده روی در مصرف پیاز سبب وا رفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می‌شود؛ بنابراین حتما در مصرف پیاز تعادل را رعایت کنید.
  • گاهی اوقات کبابی‌ها برای چسبندگی بیشتر مایه کوبیده، به مواد آن مقداری گوشت مرغ چرخ شده اضافه می‌کنند. با اینکه این کار روی طعم کباب تاثیر چندانی ندارد، اما باعث کمرنگ شدن رنگ کباب کوبیده‌ها می‌شود.
  • هر چه سیخ‌های پهن‌تری برای سیخ کشیدن استفاده کنید، احتمال وا رفتن کباب کمتر می‌شود.
  • بهتر است سیخ‌های کباب را پیش از به سیخ کشیدن، به مدت یک ساعت داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا خنک شوند.
  • یادتان باشد اگر بیش از حد به مواد کباب کوبیده نمک اضافه کنید، باعث خشکی کباب خواهدشد.

مطالعه کنید: بهترین سایت‌های تربیت کودک

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *