بهترین روش ها برای تحصیل در خارج از کشور و مهاجرت

بهترین روش‌ها برای مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت در طول تاریخ انسانیت وجود داشته و برای قرن‌های پی در پی است که افراد به دلایل بسیاری از محل زندگی خود برای یافتن بهترین کشور و داشتن موقعیت تحصیلی و شغلی نقل‌مکان می‌کنند. در طی سال‌های اخیر ایرانی‌های فراوانی از روش‌های گوناگونی به دلایل مختلف به سایر کشورهای جهان مهاجرت می‌کنند. برخی اوقات این سفرها به دلایل توریستی و گردشگری و تفریحی نیست، بلکه برای فراهم آوردن زمینه مهاجرت صورت می‌گیرد که می‌تواند به‌دلیل تحصیل یا کار باشد.

طبق تحقیقات انجام شده؛ نزدیک به ۲۰ درصد مردم ایران در حال فراهم کردن شرایط لازم جهت اخذ اقامت و ویزا و مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا و ترکیه هستند. در واقع یکی از اصلی ترین دلایل مهاجرت برای قشر جوان در کشور ایران، تحصیل محسوب می شود که روش های مختلفی برای انجام این امر وجود دارد.

کلیک کنید: مدیریت زمان و برنامه ریزی

حقیقت این است که رفتن به خارج از کشور برای ادامه تحصیل هزینه بالایی دارد و آسان نیست. همچنین دانشگاه هایی که دانشجویان خارجی را می پذیرند، شرایط مختلفی دارند که امکان دارد دشوار باشد، اما امری ممکن است.

به طور کلی می توان گفت تحصیل در خارج از کشور و دریافت بورسیه های تحصیلی هدف بسیاری از افراد در کشورمان است. قشرهای مختلفی در ایران علاقه‌مند به مهاجرت هستند دلیل این امر، بالا بودن سطح کیفیت آموزشی و تحصیلی دانشگاه های کشورهای اروپایی و همچنین مدارک معتبر تحصیلی بین المللی به شمار می‌رود.

آیا تا به حال شما نیز به این مسئله فکر کرده‌اید که برای تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنید؟ و روش‌هایی که برای این مسئله وجود دارد را می‌دانید؟ ما در این مطلب سعی داریم تا بهترین روش‌های موجود برای تحصیل در خارج از کشور را بررسی کنیم. تا دوستانی که قصد دارند برای تحصیل در یک کشور دیگر اطلاعات کسب کنند، بتوانند با کمک این محتوا اطلاعات کامل و جامعی را کسب کنند.

حتما بخوانید: قبل از امتحان چی بخوریم؟

 

بهترین روش‌ها برای تحصیل در خارج از کشور کدام اند؟

مهاجرت برای تحصیل

مطالعه کنید: بهترین سایت های کتاب صوتی

دلایل مختلفی وجود دارد که افراد تصمیم می‌گیرند به ادامه تحصیل در خارج بپردازند. باتوجه به امکانات تحصیلی یا کاری و اداری در البته به این نکته توجه کنید که تحصیل در خارج مختص مقاطع دانشگاهی نیست و برخی افراد که دارای فرزندان دبیرستانی یا مقاطع پایین‌تر، هستند نیز می‌توانند برای فرزند خود اقدام به تحصیل در خارج کنند. بهترین روش‌های تحصیل در خارج از کشور عبارت اند از:

بورسیه تحصیلی

اکثر افرادی که قصد اپلای به خارج دارند، می‌خواهند که تا حد امکان در هزینه‌های تحصیل خود صرفه‌جویی کنند. با بالا رفتن نرخ ارز و قیمت دلار، به تعداد افرادی که نمی‌توانند از پس هزینه‌های تحصیل و زندگی در خارج از ایران بربیایند، اضافه شده است. یکی از بهترین راه‌ها برای کمتر شدن هزینه‌های تحصیل استفاده از بورسیه‌های تحصیلی است که تنوع و شرایط گوناگونی دارند.

اما توجه کنید که دریافت بورسیه به هیچ عنوان فرآیند ساده‌ای نداشته و در واقع به دلیل رقابت شدیدی که بین شمار زیادی از افراد وجود دارد، بسیار سخت است. برای گرفتن بورسیه لازم است که شما:

۱)نمرات و معدل بالایی در سال‌ها قبل کسب کرده باشید: دانشگاه و یا موسسه پذیرش با مشاهده و بررسی نمراتی که شما طی سال‌های تحصیل دریافت کرده اید، می‌تواند سطح علمیتان را تخمین زده و بر این اساس نسبت به توانایی‌های علمی و تحصیلی شما ارزیابی‌هایی را صورت دهد.

حتما بخوانید: بهترین سایت‌های موفقیت ایرانی

۲)تسلط کافی به زبان مقصد داشته باشید: اما برای پذیرش شدن در دانشگاه‌ها فقط کافی است که نمره زبان شما با حداقل نمره‌های اعلام شده توسط آن دانشگاه برابر باشد. اما باید توجه داشته باشید که برای دریافت بورسیه تحصیلی، بهتر است نمره زبانتان از سطح درخواستی دانشگاه بالاتر باشد تا امکان قبولیتان ارتقا یابد. به طور مثال اگر برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر نیاز به کسب حداقل نمره ۶.۵ در آیلتس را دارید، با ارائه نمره ۷.۵ شانس دریافت بورسیه خود را تا حد زیادی افزایش داده‌اید.

کلیک کنید: آموزش زبان انگلیسی

۳) داشتن مقالات معتبر: از جمله آی اس آی و یا داشتن اختراعات و مدال‌های جهانی.

کارنامه خوب برای بورسیه

کلیک کنید: چگونه کاریزماتیک‌تر شویم؟

حال به معرفی انواع بورسیه و شرایط آن می‌پردازیم…

 

1-بورسیه (Scholarship)

بورسیه یا اسکالرشیپ نوعی کمک هزینه تحصیلی یه شمار می‌آید که از طرف دانشگاه، دولت یا موسسه‌ای خصوصی یا مدرسه خاص به دانشجویانی که رزومه تحصیلی بسیار قوی دارند، داده می‌شود. این بورسیه به دو صورت کلی ارائه می‌شود:

نوع اول بورسیه جزئی (Partial scholarship):

در این نوع بورسیه، فقط بخشی از هزینه‌های شما پرداخت می‌کند. ممکن است به صورت یک مبلغ ثابت در هر ترم به شما اعطا شود و یا به عنوان تخفیفی در شهریه محل تحصیل در نظر گرفته شود. این نوع بورسیه جزء رابج‌ترین بورسیه در بین دانشجویان است و دانشجویان می‌توانند در طول سال‌های تحصیل خود از آن‌ها استفاده کنند.

از دست ندهید: بهترین سایت‌های تربیت کودک

بورسیه کامل نوع دوم (Full Scholarship):

دریافت این نوع بورسیه شرایط بسیار سخت و دشواری دارد و گرفتن آن اصلا راحت نیست و در آن، علاوه بر شهریه، مبلغی نیز به عنوان هزینه‌های زندگی طی زمان‌ها خاصی به شما اختصاص داده می‌شود. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برای دریافت فول اسکالرشیپ داشتن رزومه‌های تحصیلی و پژوهشی و علمی بسیار قوی از الزامات اساسی آن است.

2-فاند (Fund)

فاند اصطلاحی هست که در تحصیلات تکمیلی‌تر به کار برده می‌شود و منظور از ان هزینه‌ای است که شخص استاد، دانشگاه یا موسسه پژوهشی به عنوان هزینه‌ای برا کمک به تحصیل دانشجو پرداخت می‌کند. البته توجه کنید که دانشجوها می‌توانند برای پرداخت هزینه‌های زندگی خود در خارج نیز درخواست فاند دهند، اما رایج‌ترین نوع آن به عنوان فول فاند شناخته می‌شود که دانشجویان مقطع دکتری یا مقطع ارشد تحقیقاتی برای آن درخواست می‌دهند و بین آن‌ها پرطرفدار است.

فول فاند در واقع دستمزدی است که برای دانشجویانی که به عنوان دستیار استاد کار می‌کنند در نظر گرفته شده.

مطالعه کنید: بهترین فیلم های درام ایرانی

3-گرنت (Grants) 

گرنت نیز نوعی فاند محسوب می‌شود که اصولا توسط دولت یا سازمان‌های غیرانتفاعی به دانشجویان نیازمند از لحاظ مالی تعلق می‌گیرد و هدف از آن کمک به تحصیل قشری از دانشجویان است که در وضعیت مالی مناسبی قرار ندارند. دانشجویان بین‌المللی نیز می‌توانند برای دریافت انواعی از گرنت‌های دولتی و غیردولتی درخواست دهند، با این وجود غالبا اطلاع‌رسانی گرنت‌ها در سایت دانشگاه مورد نظر صورت می‌گیرد. .

4-وام (Loan) 

در نهایت آخرین انتخاب برای دانشجویان بین‌المللی قدام به دریافت وام است. آن‌ها می‌توانند از طریق موسسات یا بانک‌ها برای پرداخت شهریه دانشگاه خود و یا مخارج زندگی، وام دریافت کرده و بعد به صورت قسطی با شرایط خاص آن را پرداخت کنند. از آنجایی که دریافت وام فرآیند پیچیده‌تری به حساب می‌اید، بهتر است حتما قبل از مهاجرت اطلاعات مورد نیاز را در مورد گرفتن وام دانشجویی در کشور مقصد خود کسب کنید.

از دست ندهید:بهترین انیمیشن خارجی

انواع روش‌های وامی برای بورسیه شدن

نکاتی که پیش از اقدام برای تحصیل در خارج از کشور باید بدانید..

ادامه تحصیل در خارج از کشور در هر قطعی، علاوه بر تمام نکات مثبت و ترغیب‌ کننده، نیازمند توجه به مسائلی است که در صورت عدم توجه به آن‌ها امکان بروز مشکلاتی چه در فرآیند فراهم آوردن مقدمات خروج از کشور و چه در حین تحصیل در آینده آن‌ها خواهد شد. در ادامه به چندین مورد از آن‌ها اشاره خواهد شد.

از دست ندهید: مدرک تحصیلی یا مهارت

الف)هزینه تحصیل:

آنچه که شاید پیش از هر چیز ذهن تمامی متقاضیان این مسیر را درگیر خود می‌کند، موضوع هزینه‌های موجود است. هرچند که در داخل کشور نیز به‌جز افرادی که موفق به حضور در دانشگاه‌های سراسری می‌شوند، سایر دانشجویان مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفتی هستند، اما با این‌ حال تحصیل در خارج از کشور با توجه به افزایش روزافزون نرخ ارز و همچنین بالاتر رفتن هزینه‌‌های تحصیل در دانشگاه‌های متفاوت، یکی از مسائلی است که قطعاً شایان توجه اساسی است.

هرچند در این بخش نیز دو حالت برای محصلین ایجاد خواهد شد. حالت اول که در آن افرادی که از توانایی‌های بالا و رزومه علمی قابل‌تأملی برخوردار باشند، از سوی دانشگاه مقصد شامل بورسیه تحصیلی خواهند شد. حالت دوم مختص کسانی است که روزمه خاصی نداشته و مجبورند هزینه‌هایی را پرداخت کنند.

ب)آزمون های ورودی:

در برخی از دانشگاه‌ها مطابق با قوانین تحصیلات عالی آن کشور برای متقاضیان تحصیل اتباع خارجی، آزمون‌های ورودی خاصی در نظر گرفته‌شده است که طبیعتاً می‌بایست برای ورود به این دانشگاه‌ها حدنصاب نمره و امتیاز تعیین‌شده برای این آزمون‌ها را کسب کنند. این موضوع آن زمان بیشتر دشواری خود را نشان خواهد داد که با تفاوت منابع آزمون و همچنین سیستم آموزشی متفاوتی که وجود دارد مواجه شوند.

همچنین در هنگام انتخاب دانشگاه‌ها، می‌بایست به ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی نیز دقت لازم را به عمل آورد. البته باید به این نکته توجه کرد که انتخاب کشور مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

مطالعه کنید: سایت‌های خرید کتاب کمک درسی

آموزش زبان انگلیسی برای مهاجرت

پ)زبان:

موضوع دیگری که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است فراگرفتن زبان‌های خارجی (در ابتدا زبان انگلیسی و همچنین زبان مربوط به کشوری که در آن قصد ادامه تحصیل وجود دارد) است. علاوه بر لزوم کسب نمره و حد نصاب ویژه هر دانشگاه در آزمون‌های بین‌المللی زبان‌های خارجی (ازجمله آزمون آیلتس، تافل، تولیمو)، قطعاً به‌منظور سهولت در تحصیل و همچنین امرارمعاش روزمره در کشور مربوطه، لزوم فراگیری زبان آن کشور انکار ناپذیر است.

البته هزینه تحصیل در دانشگاه‌های کشورهای مختلف بسیار متفاوت هست و می‌توان دانشگاه‌هایی در برخی کشورها یافت که هزینه تحصیل مناسبی داشته باشند. ازجمله در کشوری مانند آلمان که با هزینه‌ای تقریباً معادل با 200 یورو می‌توان اقدام به تحصیل نمود. همچنین در کشور اتریش نیز این هزینه برای هر ترم تا حدود 350 یورو قابل برآورد است. این هزینه‌ها در برخی کشورهای اروپای شرقی مبالغ قابل قبولی دارد که می‌توان در نظر گرفت.

هرچند علاوه بر هزینه تحصیل محض، به هزینه امرارمعاش روزانه نیز باید توجه ویژه‌ای داشت. ازجمله هزینه اسکان، هزینه‌های مربوط به خوردوخوراک و سایر موارد زندگی روزمره.

کلیک کنید: تکنیک‌های برقراری ارتباط موثر

ت)تفاوت‌های فرهنگی 

آنچه شاید کمتر از هر مورد دیگر موردتوجه قرارگرفته می‌شود، وجود اختلافات فرهنگی بسیار زیاد بین ساکنین برخی از کشورهای خارجی و کشور ما وجود دارد. در نگاه اول شاید این موضوع آن‌چنان دارای اهمیت به نظر نرسد اما با گذر زمان و تجربیات شنیده‌ شده از افرادی که قبلاً این مسیر را طی کرده‌اند، اهمیت این بحث بیش‌ازپیش به چشم خواهد خورد تا جایی که حتی امکان بروز برخی بیماری‌های روحی روانی و افسردگی در برخی افراد نیز ایجاد می‌شود پس بهتر است هنگام انتخاب کشور،اطلاعاتی را در خصوص آداب و رسوم آن منطقه بدست آورد.

جمع بندی

آن‌چنان که در مقاله فوق بیان شد، تحصیل در خارج از کشور با توجه به اولویت‌بندی‌های هر شخص در طول زندگی، به یکی از گزینه‌های انکار ناپذیر قشر جوان تبدیل شده است.

البته انتخاب این مسیر علاوه بر نکات مثبت بسیار زیاد از جهات مختلف، نیازمند توجه به برخی مسائل است که عدم توجه به آن‌ها می‌تواند زمینه‌ساز مشکلاتی در طول این راه برای آن‌ها شود. هرچند علاوه بر موارد ذکر شده در مقاله فوق موارد دیگری نیز وجود دارد که لزوم بالایی در اهمیت به آن‌ها قبل از هر انتخاب برای ادامه مسیر زندگی تحصیلی و شغلی، وجود دارد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *